מתנת חג בעומר – בטטה באריזת מתנה

אסי רוז מכינה מנה לארוחה קלילה, משביעה וקלה מאוד להכנה - בטטה בתנור שאפשר לאכול עם איזו תוספת שאוהבים ורוטב עשבי תיבול קלאסי שישדרג לכם את כל הארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

הימים חמים אבל קצוות היום קרירים. החזרה לשגרה עוד לא כל כך מובנת ויש באוויר תחושת אי וודאות גדולה. דווקא בימים כאלה אני אוהבת שאני יודעת מה אני אוכלת לאורך כל היום.

תכנון ארוחות זה חלק מלחזור לשגרה מבחינתי, אני יוצרת לעצמי שגרה גם בתזונה והכל הופך לשלו וקל יותר.

אני קוראת לה בטטה באריזת מתנה, כי זה מה שהיא - בטטה היא מתנת האל.

זה הירק הכי הכי מבחינתי, הוא קל לעיכול ועשיר בסיבים תזונתיים, הוא מלא במינרלים ובעל צבע משגע ומהפנט. המתיקות האינסופית שמחבקת כל פינה בגוף הופכת כל ביס לחגיגה גדולה ועסיסית.

זו ארוחה שאני אוהבת להכין אותה כמה פעמים בשבוע. היא קלה ואת רוב העבודה עושה לי התנור, כך שזה הסידור הכי כיפי שיש.

אני מגיעה הביתה, מחממת את התנור שוטפת את הבטטות וזהו התנור מכין לי ארוחת ערב טובה.

זו ארוחה בריאה ומאוזנת, ארוחה חמה ומחבקת, ארוחה מפנקת וטעימה, ארוחה מגוונת וקלילה, ארוחה שהגוף יודה לנו אחריה, ארוחה שקל לעכל, ארוחה שלא מכבידה, פשוט ארוחה נפלאה!

לעיתים אני משלבת את הבטטה שלי עם חביתה מקושקשת, או עם עדשים מבושלות או פשוט ככה עם קצת קוביות עגבנייה קרירות.

הגיוון שבתוך השגרה הוא חלק מהקסם, הוא חלק מההנאה ומהרצון לאזן את סדר היום, את מערכת העיכול ואת הגוף והנפש.

כל מה שדרוש הוא לשטוף בטטה ולעטוף אותה באריזת מתנה שתיתן לגופכם את המתנה הטובה ביותר שיכל לבקש.

כמות הבטטות תלויה בכם, בטטה בינונית נחשבת מנה לאדם.

ימי שגרה בריאים ומאושרים

מצרכים

בטטה

רוטב ירוק

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  2. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב לעיסה חלקה ושומרים בצד עד שהבטטות תהיינה מוכנות.
  3. שוטפים את הבטטות היטב, בעזרת סכין מחוררים שני חורים במרכז כל בטטה, מניחים כל בטטה במרכז נייר אפיה ומגלגלים את נייר האפייה על הבטטה כמו סוכרייה מסובבים כל קצה של נייר האפייה מספר פעמים.

    מגלגלים את נייר האפייה על הבטטה כמו סוכרייה. צילום: אסי רוז
    מגלגלים את נייר האפייה על הבטטה כמו סוכרייה. צילום: אסי רוז

  4. מכניסים את הבטטות לאפייה של 45-60 דקות זמן האפייה תלוי בגודל הבטטה, איך יודעים שהיא מוכנה? בעזרת סכין חודרים את נייר האפייה אל תוך מרכז הבטטה ומרגישים שהיא רכה דייה.

    אופים את הבטטה ריכוך. צילום: אסי רוז
    אופים את הבטטה ריכוך. צילום: אסי רוז

  5. מוציאים מהתנור ומחלצים מנייר האפייה, מניחים במרכז הצלחת ומגישים לצד תוספת לבחירתם - חביתה מקושקשת / עדשים מבושלות / סלט קצוץ / קוביות עגבנייה ושופכים מעל הכל מעט מהרוטב הירוק והטעים.

הערות

  • ניתן להכין מראש מספר בטטות ולשמור במקרר בעטיפה המקורית בקופסא אטומה כ-4 ימים
  • ממליצה להגיש את הבטטה חמה
  • בטטה מהמקרר ניתן לחמם במיקרו עם נייר האפייה שעוטף אותה
  • ניתן להגיש את הבטטה עם טחינה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 624.2 קק״ל 624.2 קק״ל
פחמימות 25.7 גרם 25.7 גרם
שומן 56.4 גרם 56.4 גרם
נתרן 1895.6 מ״ג 1895.6 מ״ג
חלבון 3.3 גרם 3.3 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 4.6 גרם
שומן רווי 7.7 גרם 7.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 70.3 מ״ג 70.3 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 1.6 מ״ג
אשלגן 398.6 מ״ג 398.6 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 0.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    מיטל אלון-הראל

    אכין לארוחת ערב תודה לכם

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody