נאמסטה! סלמון בטנדורי עם דאל עדשים ולאסי מנגו

געגועים להודו, מאיר דנון הכין מתכון לארוחה מושקעת של סלמון בטנדורי עם דאל עדשים ולאסי מנגו עם הרבה אהבה למזרח עם טוויסט מתוק והרבה הרבה טעמים מעולים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מנה שכולה טעמים מן המזרח: טנדורי הודי, דאל עדשים כתומות ורוטב על בסיס לאסי מנגו ופסיפלורה שנותן טוויסט מתוק ומרענן.

מצרכים

דאל עדשים

לאסי

הגשה

אופן הכנה

  1. מתבלים את נתחי הסלמון במעט מלח ומורחים אותם היטב במשחת טנדורי. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שיתר מרכיבי המנה מוכנים.
  2. מכינים את הדאל: טוחנים במוט ריסוק ידני בצל, שום וג׳ינג׳ר עם 3-2 כפות מים עד לקבלת משחה אחידה במרקם סמיך.
  3. ממיסים חמאה בסיר קטן ומטגנים את משחת הבצל והשום 5 דקות על להבה בינונית עד שהבצל מתבשל מעט והנוזלים מתאדים. מוסיפים עגבנייה מגוררת ומטגנים עוד 5 דקות. מתבלים במעט צ׳ילי ומלח.
  4. מוסיפים עדשים, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 20 דקות עד שמתקבל תבשיל סמיך. מדי פעם מערבבים כדי שהעדשים לא יידבקו לתחתית הסיר. אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים במהלך הבישול. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח.
  5. מכינים את הלאסי: מערבבים את כל החומרים בקלחת קטנה ומחממים קלות. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח.
  6. לפני ההגשה מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את נתחי הסלמון על צד העור וצורבים 3 דקות על להבה גבוהה עד שהנתחים מבושלים, אך עדיין נותרים מעט ורדרדים במרכז. צורבים את יתר הפאות של הסלמון דקה-שתיים עד שהן מקבלות צבע שחום יפה.
  7. בצלחות הגשה אישיות מניחים תלוליות של רוטב. מניחים על הרוטב מעט מתבשיל הדאל ומניחים עליו נתח סלמון. מקשטים בזרעי שומר קלויים ובעלי שמיר ומגישים.

    בצלחות הגשה אישיות מניחים תלוליות של רוטב. מניחים על הרוטב מעט מתבשיל הדאל ומניחים עליו נתח סלמון. מקשטים בזרעי שומר קלויים ובעלי שמיר ומגישים.
    בצלחות הגשה אישיות מניחים תלוליות של רוטב. מניחים מעט מתבשיל הדאל ומניחים עליו נתח סלמון. מקשטים בזרעי שומר קלויים ובעלי שמיר ומגישים.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 619.2 קק״ל 1238.5 קק״ל
פחמימות 58.6 גרם 117.2 גרם
שומן 34.2 גרם 68.5 גרם
נתרן 1210.3 מ״ג 2420.6 מ״ג
חלבון 18.8 גרם 37.5 גרם
סיבים תזונתיים 20.5 גרם 41.0 גרם
שומן רווי 14.6 גרם 29.2 גרם
כולסטרול 63.2 מ״ג 126.4 מ״ג
סידן 229.4 מ״ג 458.8 מ״ג
ברזל 9.0 מ״ג 17.9 מ״ג
אשלגן 658.6 מ״ג 1317.3 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 1.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody