
-
זמן הכנה5 דקות
-
זמן כולל10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
ניוקי
-
1 ק"ג תפוחי אדמה
-
1 כוס קמח לבן
-
1 חלמון
-
1/2 כפית שטוחה מלח דק
מצרכים לרוטב:
-
3 כפות שמן זיתאו חמאה
-
1 צנצנת רוטב פומודורו קנור
-
2 כוסות עלי תרד
-
1 חופן בזיליקום
הגשה
-
4 כפות גבינת פרמזןמגורדת
אופן הכנה
- מרככים את תפוחי האדמה במיקרו במשך 10 דקות או שאופים אותם בתנור בחום של 200 מעלות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים בקערה עד למרקם של פירה חלק.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הניוקי ומערבבים היטב. מעבירים את בצק הניוקי לשקית זילוף.
- מחממים סיר רחב עם הרבה מים ומלח ומזלפים את הניוקי למים הרותחים ובעזרת מספריים יוצרים ניוקי קטנטנים. מבשלים את הניוקי בערך 3 דקות עד שהם צפים.
- מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים מעט. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים עד הזהבה.
- מוסיפים את הרוטב העגבניות ומערבבים היטב, מבשלים כ-5 דקות עד שהניוקי מתרכך.
- מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים, פרמזן מגורד ומגישים.
ניוקי תפוח אדמה ברוטב פומודורו. צילום: נמרוד סונדרס
יעוץ תזונתי: ניצן גיל כאהן
בשיתוף עם קנור
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
302.6
קק״ל
1210.5
קק״ל
פחמימות
48.0
גרם
192.2
גרם
סוכר
21.5
גרם
86.0
גרם
שומן
29.2
גרם
116.8
גרם
נתרן
851.5
מ״ג
3405.9
מ״ג
חלבון
23.0
גרם
92.1
גרם
סיבים תזונתיים
16.5
גרם
65.9
גרם
שומן רווי
17.5
גרם
70.2
גרם
כולסטרול
20.2
מ״ג
80.7
מ״ג
סידן
105.3
מ״ג
421.1
מ״ג
ברזל
16.3
מ״ג
65.0
מ״ג
אשלגן
116.4
מ״ג
465.4
מ״ג
אבץ
15.9
מ״ג
63.5
מ״ג
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה צמחונית קנור
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים קלים
- פסטה
- צמחוני
- רוטב עגבניות קנור
- תוספות
- תפוחי אדמה
תגובה אחת
וואו נראה נהדר אכין מחר לארוחת ערב