ניוקי ברוטב עגבניות בקלי קלות

ניוקי ברוטב עגבניות, שלושה שלבים פשוטים וחמש דקות עבודה! כשרוצים לתקתק ארוחת צהריים או ערב שגם ילדים וגם מבוגרים ישמחו לקבל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

ניוקי

מצרכים לרוטב:

הגשה

אופן הכנה

  1. מרככים את תפוחי האדמה במיקרו במשך 10 דקות או שאופים אותם בתנור בחום של 200 מעלות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומועכים בקערה עד למרקם של פירה חלק.
  3. מוסיפים את שאר מרכיבי הניוקי ומערבבים היטב. מעבירים את בצק הניוקי לשקית זילוף.
  4. מחממים סיר רחב עם הרבה מים ומלח ומזלפים את הניוקי למים הרותחים ובעזרת מספריים יוצרים ניוקי קטנטנים. מבשלים את הניוקי בערך 3 דקות עד שהם צפים.
  5. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים מעט. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים עד הזהבה.
  6. מוסיפים את הרוטב העגבניות ומערבבים היטב, מבשלים כ-5 דקות עד שהניוקי מתרכך.
  7. מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים, פרמזן מגורד ומגישים.
    ניוקי תפוח אדמה ברוטב פומודורו. צילום: נמרוד סונדרס
    ניוקי תפוח אדמה ברוטב פומודורו. צילום: נמרוד סונדרס


    יעוץ תזונתי: ניצן גיל כאהן 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 302.6 קק״ל 1210.5 קק״ל
פחמימות 48.0 גרם 192.2 גרם
סוכר 21.5 גרם 86.0 גרם
שומן 29.2 גרם 116.8 גרם
נתרן 851.5 מ״ג 3405.9 מ״ג
חלבון 23.0 גרם 92.1 גרם
סיבים תזונתיים 16.5 גרם 65.9 גרם
שומן רווי 17.5 גרם 70.2 גרם
כולסטרול 20.2 מ״ג 80.7 מ״ג
סידן 105.3 מ״ג 421.1 מ״ג
ברזל 16.3 מ״ג 65.0 מ״ג
אשלגן 116.4 מ״ג 465.4 מ״ג
אבץ 15.9 מ״ג 63.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar

    Avatar
    אורלי פחימה-שוורץ

    וואו נראה נהדר אכין מחר לארוחת ערב