ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאת מרווה
תמיד חלמתם להכין ניוקי לבד ולא ידעתם איך? שי-לי ליפא עם מתכון ברור ומדויק של ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאה עם עלי מרווה. לא תפסיקו לקצור מחמאות
תמיד חלמתם להכין ניוקי לבד ולא ידעתם איך? שי-לי ליפא עם מתכון ברור ומדויק של ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאה עם עלי מרווה. לא תפסיקו לקצור מחמאות
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 561.9 קק״ל 2247.5 קק״לפחמימות 69.9 גרם 279.7 גרםשומן 25.5 גרם 102.1 גרםנתרן 1223.0 מ״ג 4892.2 מ״גחלבון 11.7 גרם 46.8 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.6 גרםשומן רווי 14.2 גרם 56.7 גרםכולסטרול 57.6 מ״ג 230.3 מ״גסידן 133.9 מ״ג 535.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 190.4 מ״ג 761.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות562
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 561.9 קק״ל 2247.5 קק״לפחמימות 69.9 גרם 279.7 גרםשומן 25.5 גרם 102.1 גרםנתרן 1223.0 מ״ג 4892.2 מ״גחלבון 11.7 גרם 46.8 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.6 גרםשומן רווי 14.2 גרם 56.7 גרםכולסטרול 57.6 מ״ג 230.3 מ״גסידן 133.9 מ״ג 535.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 190.4 מ״ג 761.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 562 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ניוקי
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כף שמן זית
-
1 1/4כוסות או 175 גרם קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
רוטב
-
100 גרם חמאה
-
8 עלי מרווה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
25 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ.
- שמים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כפית גדושה מלח ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסננים היטב ומצננים מעט.
- מכינים את עשבי התיבול: מרסקים במעבד מזון את עשבי התיבול לתערובת קצוצה דק.
- מכינים את הניוקי: מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה חלק. מוסיפים שמן זית ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים.
- מוסיפים קמח, מתבלים במלח ולשים לבצק.
- מקמחים משטח עבודה ומגלגלים כל פעם חתיכת בצק לנקניק בקוטר 1.5 סנטימטר. פורסים לחתיכות בעובי סנטימטר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח.
- מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול.
- מכניסים לסיר בזהירות כ-1/3 מכמות הניוקי ומבשלים עד שהניוקי צפים, ואז עוד 2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת. חוזרים על הפעולה עם הניוקי הנותרים.
- ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הניוקי המבושל, מטגנים כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל שחור. מעבירים לצלחות אישיות, מגלפים מעל גבינת פרמזן בעזרת קולפן ירקות ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ.
- שמים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כפית גדושה מלח ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסננים היטב ומצננים מעט.
- מכינים את עשבי התיבול: מרסקים במעבד מזון את עשבי התיבול לתערובת קצוצה דק.
- מכינים את הניוקי: מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה חלק. מוסיפים שמן זית ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים.
- מוסיפים קמח, מתבלים במלח ולשים לבצק.
- מקמחים משטח עבודה ומגלגלים כל פעם חתיכת בצק לנקניק בקוטר 1.5 סנטימטר. פורסים לחתיכות בעובי סנטימטר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח.
- מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול.
- מכניסים לסיר בזהירות כ-1/3 מכמות הניוקי ומבשלים עד שהניוקי צפים, ואז עוד 2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת. חוזרים על הפעולה עם הניוקי הנותרים.
- ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הניוקי המבושל, מטגנים כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל שחור. מעבירים לצלחות אישיות, מגלפים מעל גבינת פרמזן בעזרת קולפן ירקות ומגישים.
הערות
- במתכון זה משתמשים רק בעלים של הבזיליקום. מהגבעולים נפטרים
הערות
- במתכון זה משתמשים רק בעלים של הבזיליקום. מהגבעולים נפטרים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
יצא גרוע, לא טעים בכלל ועשיתי בול מה שכתוב.
היי איריס, מצער לקרוא. נשמח לדעת מה לא יצא טוב – הניוקי, הרוטב, המרקם?