ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאת מרווה

תמיד חלמתם להכין ניוקי לבד ולא ידעתם איך? שי-לי ליפא עם מתכון ברור ומדויק של ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאה עם עלי מרווה. לא תפסיקו לקצור מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    12

מצרכים

ניוקי

עשבי תיבול

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ.
  2. שמים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כפית גדושה מלח ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסננים היטב ומצננים מעט.
  4. מכינים את עשבי התיבול: מרסקים במעבד מזון את עשבי התיבול לתערובת קצוצה דק.
  5. מכינים את הניוקי: מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה חלק. מוסיפים שמן זית ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים.
  6. מוסיפים קמח, מתבלים במלח ולשים לבצק.
  7. מקמחים משטח עבודה ומגלגלים כל פעם חתיכת בצק לנקניק בקוטר 1.5 סנטימטר. פורסים לחתיכות בעובי סנטימטר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח.
  8. מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול.
  9. מכניסים לסיר בזהירות כ-1/3 מכמות הניוקי ומבשלים עד שהניוקי צפים, ואז עוד 2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת. חוזרים על הפעולה עם הניוקי הנותרים.
  10. ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הניוקי המבושל, מטגנים כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל שחור. מעבירים לצלחות אישיות, מגלפים מעל גבינת פרמזן בעזרת קולפן ירקות ומגישים.

הערות

  • במתכון זה משתמשים רק בעלים של הבזיליקום. מהגבעולים נפטרים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 387.6 קק״ל 1550.5 קק״ל
פחמימות 30.9 גרם 123.7 גרם
שומן 26.1 גרם 104.3 גרם
נתרן 1223.8 מ״ג 4895.3 מ״ג
חלבון 7.0 גרם 28.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.1 גרם
שומן רווי 14.4 גרם 57.6 גרם
כולסטרול 57.6 מ״ג 230.3 מ״ג
סידן 133.3 מ״ג 533.4 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג
אשלגן 186.1 מ״ג 744.4 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody