ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאת מרווה

תמיד חלמתם להכין ניוקי לבד ולא ידעתם איך? שי-לי ליפא עם מתכון ברור ומדויק של ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאה עם עלי מרווה. לא תפסיקו לקצור מחמאות
תמיד חלמתם להכין ניוקי לבד ולא ידעתם איך? שי-לי ליפא עם מתכון ברור ומדויק של ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאה עם עלי מרווה. לא תפסיקו לקצור מחמאות
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 1.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    562
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 561.9 קק״ל 2247.5 קק״ל
    פחמימות 69.9 גרם 279.7 גרם
    שומן 25.5 גרם 102.1 גרם
    נתרן 1223.0 מ״ג 4892.2 מ״ג
    חלבון 11.7 גרם 46.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.6 גרם
    שומן רווי 14.2 גרם 56.7 גרם
    כולסטרול 57.6 מ״ג 230.3 מ״ג
    סידן 133.9 מ״ג 535.4 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 190.4 מ״ג 761.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    562
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 561.9 קק״ל 2247.5 קק״ל
    פחמימות 69.9 גרם 279.7 גרם
    שומן 25.5 גרם 102.1 גרם
    נתרן 1223.0 מ״ג 4892.2 מ״ג
    חלבון 11.7 גרם 46.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.6 גרם
    שומן רווי 14.2 גרם 56.7 גרם
    כולסטרול 57.6 מ״ג 230.3 מ״ג
    סידן 133.9 מ״ג 535.4 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 190.4 מ״ג 761.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 1.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ניוקי

עשבי תיבול

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ.
  2. שמים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כפית גדושה מלח ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסננים היטב ומצננים מעט.
  4. מכינים את עשבי התיבול: מרסקים במעבד מזון את עשבי התיבול לתערובת קצוצה דק.
  5. מכינים את הניוקי: מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה חלק. מוסיפים שמן זית ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים.
  6. מוסיפים קמח, מתבלים במלח ולשים לבצק.
  7. מקמחים משטח עבודה ומגלגלים כל פעם חתיכת בצק לנקניק בקוטר 1.5 סנטימטר. פורסים לחתיכות בעובי סנטימטר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח.
  8. מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול.
  9. מכניסים לסיר בזהירות כ-1/3 מכמות הניוקי ומבשלים עד שהניוקי צפים, ואז עוד 2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת. חוזרים על הפעולה עם הניוקי הנותרים.
  10. ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הניוקי המבושל, מטגנים כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל שחור. מעבירים לצלחות אישיות, מגלפים מעל גבינת פרמזן בעזרת קולפן ירקות ומגישים.

הערות

  • במתכון זה משתמשים רק בעלים של הבזיליקום. מהגבעולים נפטרים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאת מרווה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    איריס

    יצא גרוע, לא טעים בכלל ועשיתי בול מה שכתוב.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי איריס, מצער לקרוא. נשמח לדעת מה לא יצא טוב – הניוקי, הרוטב, המרקם?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות