צ’יפס תפוח אדמה ובטטה עם מיונז פיקנטי

משה שגב מכין נשנוש מושלם תוצרת בית - צ'יפס תפוח אדמה ובטטה, מתובל ופריך, שמוגש לצד מיונז חריף. תוספת נהדרת שכל המשפחה תאהב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

צ'יפס

מיונז פיקנטי

טיגון

אופן הכנה

  1. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה והבטטות למקלות מלבניים.
  2. ממלאים 2 סירים במים ומבשלים את תפוחי האדמה והבטטות בנפרד עקב זמני בישול שונים, עד שהם מתרככים אבל לא מאבדים מצורתם, בערך 20 דקות לתפוחי האדמה ו-15 דקות לבטטות. מסננים בזהירות.
  3. מכינים את המיונז: מניחים את כל הרכיבים בבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מניחים בקערה את כל רכיבי התיבול ומערבבים. מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה והבטטות המבושלים ומערבבים בעדינות.
  5. מחממים את השמן במחבת כבדה וצולים את תפוחי האדמה והבטטות מכל הצדדים עד לגוון זהוב. מוציאים ומגישים לצד המיונז המתובל.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1248.9 קק״ל 2497.8 קק״ל
פחמימות 23.4 גרם 46.7 גרם
שומן 127.5 גרם 254.9 גרם
נתרן 2035.7 מ״ג 4071.5 מ״ג
חלבון 2.1 גרם 4.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.0 גרם 8.1 גרם
שומן רווי 14.2 גרם 28.4 גרם
כולסטרול 11.8 מ״ג 23.7 מ״ג
סידן 46.7 מ״ג 93.4 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 2.2 מ״ג
אשלגן 826.0 מ״ג 1651.9 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 1.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody