נקניק שוקולד וקוקוס טבעוני

יהודית מורחיים מכינה מתכון ותיק ממחברת הקינוחים שלה: נקניק שוקולד וקוקוס טבעוני. קל להכנה וללא אפייה. שומרים בקירור ומוציאים כשהאורחים מגיעים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

הכי מזכיר את תקופת ילדותנו, בימי שישי בצהריים הייתי נכנסת למטבח ומכינה את נקניק השוקולד ומעבירה למקפיא.

הבית שלי פתוח, תמיד היו מגיעים אלינו אורחים. כמה דקות לפני שהיו מתייצבים הייתי מוציאה מהמקפיא ומניחה על קרש חיתוך, לאחר מכן חותכת לפרוסות יפות ומגישה. הכי כיף שיש עוגה מוכנה בשלוף בלי הרבה עבודה, מוציאים מהמקפיא וחותכים.

דודי תמיד מבקש שאכין לו את הנקניק כדי שייקח אליו הביתה.

המתכון הוא מבין הוותיקים במחברת ילדותי, במשפחה תמיד מבקשים לכל אירוע את הנקניק שוקולד, תבינו שאני מכינה אותו כבר בעיניים עצומות!

כדי לשתף אתכם החלטתי הפעם לצלם תמונות חדשות של התוצר, מקווה שתהנו, תכינו ותשתפו אותי בתמונות שלכם!

שנה טובה מתוקה וטעימה♥

לעוד מתכונים מעולים של יהודית

מצרכים

תערובת שוקולד

מלית קוקוס

אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת השוקולד: בסיר בינוני מחממים יחד חצי כוס קקאו, חצי כוס מים, חצי כוס סוכר, 50 גרם שוקולד מריר, חצי חבילת מרגרינה.
  2. מחממים על להבה בינונית עד המסה, מערבבים כל הזמן.
  3. מסירים מהלהבה ומוסיפים מעט רום ומערבבים.
  4. שמים את הביסקוויטים המפוררים בקערה, יוצקים מעל את השוקולד המומס ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה
  5. משטחים את העיסה על נייר אפיה רטוב בידיים רטובות.
  6. מכינים מלית קוקוס: שמים בקערה חצי חבילת מרגרינה, 100 גרם קוקוס, 100 גרם אבקת סוכר. מערבבים עד לקבלת תערובת בצקית ממנה יוצרים גליל מאורך. אם רוצים מוסיפים מרציפן.
  7. מניחים את גליל הקוקוס מעל השוקולד בקצה שכבת השוקולד ומגלגלים היטב לגליל מהודק.
  8. סוגרים את הקצוות.
  9. כאשר אנו מגלגלים עם הנייר לשים לב שהנייר לא מתגלגל עם העיסה אלה נשאר בחוץ.
  10. שומרים בקירור ופורסים לפניי ההגשה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 320.6 קק״ל 4809.3 קק״ל
פחמימות 26.1 גרם 392.2 גרם
שומן 19.9 גרם 298.3 גרם
נתרן 62.2 מ״ג 933.2 מ״ג
חלבון 2.7 גרם 40.1 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 37.8 גרם
שומן רווי 11.6 גרם 174.2 גרם
כולסטרול 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
סידן 14.5 מ״ג 217.6 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 20.2 מ״ג
אשלגן 127.3 מ״ג 1909.6 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 8.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    יעלי ויטל

    זה כל כך יפה! נראה ונשמע מתכון מעולה! אני אכין! האם ניתן להשמיט את השוקולד המריר ולהכין עם קקאו בלבד? ואם כן יש צורך להוסיף או לשנות רכיבים או כמויות? מקוה לקבל תדובה מהירה שאוכל להכחן לשבת…תודה! תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      היי, יש להשתמש בשוקולד המריר שכן הוא תורם ליציבות ולמרקם. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody