נשנוש מעולה וקריספי: סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי תפוחי אדמה ובטטה

כמו פסטלים של תפוחי אדמה רק ללא השמן והגלוטן: סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי תפוחי אדמה ובטטה. סיגרים פריכים עם מלית רכה וטעימה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

דפי אורז ממולאים

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: שמים את תפוחי האדמה והבטטה בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים.
  2. מועכים את תכולת הסיר לפירה, מוסיפים רטבים, שום ועלי כוסברה (או פטרוזיליה) ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מרכיבים את הסיגרים: ממלאים כלי רחב במים קרים. מורחים שמן על משטח עבודה נקי.
  5. לוקחים דף אורז, טובלים לכמה שניות במים ומניחים על האזור המשומן. בעזרת סכין חדה חותכים אותו לחצי.
  6. שמים שורת מלית בקצה החתוך של הדף, מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים מעל את הקצוות וממשיכים לגלג לכדי סיגר. ממשיכים עם יתר הדפים והמילוי.
  7. מסדרים את הסיגרים במרווחים על גבי תבנית האפייה, מברישים בנדיבות בשמן, ואופים כ-20 דקות, או עד להזהבה יפה.
  8. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.
ללא גלוטן וכמעט בלי שמן
ללא גלוטן וכמעט בלי שמן

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 162.8 קק״ל 651.1 קק״ל
פחמימות 19.2 גרם 76.8 גרם
שומן 7.8 גרם 31.1 גרם
נתרן 1048.2 מ״ג 4192.7 מ״ג
חלבון 3.0 גרם 12.1 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.3 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 3.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 50.8 מ״ג 203.3 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 7.2 מ״ג
אשלגן 341.7 מ״ג 1366.9 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 1.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    הנישנוש נושנש עד תום! ☘☘☘

תגובות (9)

    Avatar
    רוני ניסן

    נראה מעולה. האם אני יכולה להכין הכל מראש ולהקפיא? לפני /אחרי אפיה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, לא מומלץ להקפיא את דפי האורז לאחר האפייה.

    Avatar
    רוני ניסן

    האם אפשר להכין את כל השלבים מראש למעט האפיה? לשמור במקרר?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן אפשר להכין מראש את מחית תפוחי האדמה המתובלת, כדאי להוציא כחצי שעה לפני האפייה מהמקרר כדי שתגיע לטמפ’ החדר ואז למלא ולאפות.

      Avatar
      רוני ניסן

      התכוונתי להאם אפשר להכין את הסיגרים מגולגלים עד שלב האפיה ולשמור לילה במקרר ולאפות למחרת

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן. אפשר להכין מראש ולאפות לפני ההגשה.

    Avatar
    שירי ורונה

    ישנה טעות, במרכיבים רשום פטרוזיליה אך באופן ההכנה רשום כוסברה … מה הנכון ? (אני מניחה שהכוסברה)

      Avatar
      Foody Foody

      היי, תודה על ההערה. האמת שזה נתון לבחירה. יש כאלו שלא אוהבים כוסברה ואז פטרוזיליה תוסיף את הטעם הדרוש. אם את מסתדרת עם טעמה של כוסברה, אז בהחלט עדיף במתכון הזה. בהצלחה(:

    Avatar
    Foody Foody

    איזה כיף! תודה רבה על העדכון!!! והתמונה המהממת!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody