חליאלאללה! סביצ’ה ישראלי עצבני כמו שצריך

לקראת יום העצמאות הקרב ובא, נטע לויה מכינה גרסה עם טוויסט לסלט הכי ישראלי - סלט ירקות טרי ומרענן, קצוץ דק דק בתוספת קוביות דג נא ורוטב טחינה-יוגורט מעודן
לקראת יום העצמאות הקרב ובא, נטע לויה מכינה גרסה עם טוויסט לסלט הכי ישראלי - סלט ירקות טרי ומרענן, קצוץ דק דק בתוספת קוביות דג נא ורוטב טחינה-יוגורט מעודן
  • נטע לויה
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    655
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 655.2 קק״ל 1310.3 קק״ל
    פחמימות 17.9 גרם 35.9 גרם
    שומן 46.8 גרם 93.5 גרם
    נתרן 977.3 מ״ג 1954.6 מ״ג
    חלבון 40.9 גרם 81.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 10.6 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 16.9 גרם
    כולסטרול 86.5 מ״ג 173.0 מ״ג
    סידן 289.0 מ״ג 577.9 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״ג
    אשלגן 1163.8 מ״ג 2327.6 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    655
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 655.2 קק״ל 1310.3 קק״ל
    פחמימות 17.9 גרם 35.9 גרם
    שומן 46.8 גרם 93.5 גרם
    נתרן 977.3 מ״ג 1954.6 מ״ג
    חלבון 40.9 גרם 81.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 10.6 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 16.9 גרם
    כולסטרול 86.5 מ״ג 173.0 מ״ג
    סידן 289.0 מ״ג 577.9 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״ג
    אשלגן 1163.8 מ״ג 2327.6 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור

אחד הסלטים שהכי מאפיינים את המטבח הישראלי הוא סלט “עצבני”, קצוץ דק דק עם המון עשבי תיבול רעננים ומיץ לימון. לכבוד יום העצמאות בחרתי לשדרג את הסלט האהוב הזה בתוספת שבעיניי מסמלת את תחילת הקיץ – קוביות קטנות של דג נא (איזה דג שאתם אוהבים יתאים פה, אני ממליצה על דג לבן אבל גם סלמון או טונה יעבדו מעולה).

ברגע שהטמפרטורות עולות החשקים שלי בקדרות כבדות ובשרים מתחלפים בחשק עז למשהו רענן, קליל עם מינימום בישול ומקסימום טריות. כמות יפה של לימון היא זו ש”אוטמת” את הדג ומעניקה לו טעם כבוש עדין וחמצמץ.

עוד שדרוג נחמד הוא טחינת היוגורט – במקום להוסיף טחינה מעל הסלט, מכינים טחינת יוגורט מיוחדת, עדינה וקרמית יותר, וקלילה יותר מטחינה רגילה. מורחים אותה בתחתית צלחת ההגשה, ומעליה מוסיפים את הסלט וכך בכל כף שלוקחים מקבלים את כל השכבות והטעמים. בנוסף זה נותן לסלט מראה חגיגי ואלגנטי – ממש כמו מנה במסעדה.

אם תשאלו אותי, זה הסלט שאני רוצה להתענג עליו לאורך כל חודשי הקיץ החמים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב טחינה-יוגורט


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את הדג, מלפפון, בצל סגול, עגבנייה, פטרוזיליה וכוסברה.

    מערבבים בקערה את קוביות הדג והירקות. צילום: נטע לויה
    מערבבים בקערה את קוביות הדג והירקות. צילום: נטע לויה

  2. מתבלים במלח, פלפל שחור ולימון ומערבבים (חשוב לערבב קודם כל ורק אז להוסיף את שמן הזית מכיוון ששמן הזית עוטף את הדג ומונע מהלימון מלכבוש אותו).
  3. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. מתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. מכינים את טחינת היוגורט: מערבבים את הטחינה, יוגורט והמלח בקערה עד לקרם אחיד.

    מערבבים את הטחינה, היוגורט והמלח לקרם אחיד. צילום: נטע לויה
    מערבבים את הטחינה, היוגורט והמלח לקרם אחיד. צילום: נטע לויה

  5. מרכיבים ומגישים: בצלחת הגשה רחבה מורחים את טחינת היוגורט בשכבה אחידה.
  6. מניחים מעל את הסלט ומקשטים במעל עלי כוסברה/ פטרוזיליה.

    מורחים בצלחת רחבה את הטחינת-יוגורט ומניחים מעל את הסלט. צילום: נטע לויה
    מורחים בצלחת רחבה את הטחינת-יוגורט ומניחים מעל את הסלט. צילום: נטע לויה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חליאלאללה! סביצ’ה ישראלי עצבני כמו שצריך

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות