
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים4
מצרכים
-
1/2 אבטיח בינוני
-
3שקיות או 42 גרם אבקת ג’לטין
-
3 כפות אבקת סוכר
-
3 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- קולפים את האבטיח וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר. מסננים ממשקעים באמצעות מסננת דקה.
- יוצקים את מיץ האבטיח לסיר. מפזרים מעל את אבקת הג’לטין באופן שווה. משהים כ-15 דקות עד שהמיץ סופח את הג’לטין.
- מוסיפים אבקת סוכר ומיץ לימון ומערבבים היטב.
- מחממים על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה עד שהג’לטין נמס.
- מביאים את התערובת לסף רתיחה (לא מרתיחים) ומסירים מיד הלהבה.
- מסננים את התערובת במסננת דקה לתוך משפך או קנקן (כדי שיהיה קל למזוג לתבניות).
- יוצקים לתבניות הסוכריות. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות. מחלצים את הסוכריות מהתבניות ושומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.
הערות
- לצורך הכנת הסוכריות יש להצטייד בתבניות סיליקון להכנת סוכריות בצורות
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
50
מנות
קלוריות
6.7
קק״ל
334.0
קק״ל
פחמימות
0.0
גרם
2.4
גרם
שומן
0.0
גרם
0.0
גרם
נתרן
1.7
מ״ג
82.6
מ״ג
חלבון
0.7
גרם
36.1
גרם
סיבים תזונתיים
0.0
גרם
0.1
גרם
שומן רווי
0.0
גרם
0.0
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
0.5
מ״ג
25.7
מ״ג
ברזל
0.0
מ״ג
0.5
מ״ג
אשלגן
0.9
מ״ג
44.9
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
תגובות (0)