-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 901.0 קק״ל 9010.4 קק״לפחמימות 114.3 גרם 1143.1 גרםשומן 34.7 גרם 347.4 גרםנתרן 897.5 מ״ג 8975.1 מ״גחלבון 10.5 גרם 104.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.5 גרםשומן רווי 20.0 גרם 200.1 גרםכולסטרול 192.4 מ״ג 1924.0 מ״גסידן 31.4 מ״ג 313.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 101.5 מ״ג 1014.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 11.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות901
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 901.0 קק״ל 9010.4 קק״לפחמימות 114.3 גרם 1143.1 גרםשומן 34.7 גרם 347.4 גרםנתרן 897.5 מ״ג 8975.1 מ״גחלבון 10.5 גרם 104.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.5 גרםשומן רווי 20.0 גרם 200.1 גרםכולסטרול 192.4 מ״ג 1924.0 מ״גסידן 31.4 מ״ג 313.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 101.5 מ״ג 1014.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 11.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 901 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
ציפוי
-
3 חלבונים L
-
500גרם או 3 כוסות אבקת סוכר
-
1 חבילה סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומרססים בתרסיס השמן.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה ואת הסוכר, וטורפים כמה דקות לקבלת קרם חלק ואחיד.
- מנמיכים את פעולת המיקסר, ומוסיפים פנימה, תוך ערבול, את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים אחרי כל הוספה.
- מסירים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים מחצית מכמות הקמח והמלח. מערבבים בכף עץ או סיליקון לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים. מוסיפים את שארית הקמח ומערבבים שוב, לקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתבנית ומשטחים. משמנים בתרסיס השמן ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה, וקיסם הננעץ לתוכה יוצא כשעליו מעט פירורים. מוציאים ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הציפוי: שמים את החלבון ואת אבקת הסוכר בקערה וטורפים במטרפה ידנית כמה דקות, עד שמתקבל מרקם משחתי. בהתחלה נדמה שהוא לא מתערבב, אבל ממשיכים לטרוף , ובסוף מתקבל המרקם הרצוי.
- כשהעוגה צוננת לחלוטין, מחלצים אותה מהתבנית ומניחים על משטח עבודה נוח. מורחים על העוגה את הציפוי הלבן בשכבה אחידה. קורצים מהעוגה, בעזרת חותכני עוגיות, צורות כמו כוכב, לב, פרפרים או עיגולים.
- מקשטים את העוגות המצופות בסוכריות צבעוניות.
- נועצים במרכז החלק התחתון של כל עוגה קטנה מקל ומניחים לייבוש של שעתיים לפחות. שומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומרססים בתרסיס השמן.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה ואת הסוכר, וטורפים כמה דקות לקבלת קרם חלק ואחיד.
- מנמיכים את פעולת המיקסר, ומוסיפים פנימה, תוך ערבול, את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים אחרי כל הוספה.
- מסירים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים מחצית מכמות הקמח והמלח. מערבבים בכף עץ או סיליקון לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים. מוסיפים את שארית הקמח ומערבבים שוב, לקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתבנית ומשטחים. משמנים בתרסיס השמן ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה, וקיסם הננעץ לתוכה יוצא כשעליו מעט פירורים. מוציאים ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הציפוי: שמים את החלבון ואת אבקת הסוכר בקערה וטורפים במטרפה ידנית כמה דקות, עד שמתקבל מרקם משחתי. בהתחלה נדמה שהוא לא מתערבב, אבל ממשיכים לטרוף , ובסוף מתקבל המרקם הרצוי.
- כשהעוגה צוננת לחלוטין, מחלצים אותה מהתבנית ומניחים על משטח עבודה נוח. מורחים על העוגה את הציפוי הלבן בשכבה אחידה. קורצים מהעוגה, בעזרת חותכני עוגיות, צורות כמו כוכב, לב, פרפרים או עיגולים.
- מקשטים את העוגות המצופות בסוכריות צבעוניות.
- נועצים במרכז החלק התחתון של כל עוגה קטנה מקל ומניחים לייבוש של שעתיים לפחות. שומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן