סוף עונת הטיגונים – רושטי של תמרה אהרוני

נשארו לכם כמה תפוחי אדמה במקרר מחנוכה? תמרה אהרוני מכינה רושטי: לביבה שוויצרית ענקית, חסכונית בזמן ובעבודה ויחד עם זאת חגיגית ומרשימה. ארוחת ערב קלילה, בקטנה
נשארו לכם כמה תפוחי אדמה במקרר מחנוכה? תמרה אהרוני מכינה רושטי: לביבה שוויצרית ענקית, חסכונית בזמן ובעבודה ויחד עם זאת חגיגית ומרשימה. ארוחת ערב קלילה, בקטנה
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    300
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 299.7 קק״ל 1798.0 קק״ל
    פחמימות 2.2 גרם 13.1 גרם
    שומן 27.0 גרם 162.1 גרם
    נתרן 428.4 מ״ג 2570.5 מ״ג
    חלבון 12.1 גרם 72.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.4 גרם 38.5 גרם
    שומן רווי 31.4 גרם 188.5 גרם
    כולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 27.1 מ״ג 162.3 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 78.8 מ״ג 472.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    300
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 299.7 קק״ל 1798.0 קק״ל
    פחמימות 2.2 גרם 13.1 גרם
    שומן 27.0 גרם 162.1 גרם
    נתרן 428.4 מ״ג 2570.5 מ״ג
    חלבון 12.1 גרם 72.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.4 גרם 38.5 גרם
    שומן רווי 31.4 גרם 188.5 גרם
    כולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 27.1 מ״ג 162.3 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 78.8 מ״ג 472.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור

למרות שחנוכה בדיוק נגמר, תכירו את הרושטי המושלמת לארוחת ערב (או כל ארוחה אחרת).
היא כל כך טעימה שתרצו להכין אותה בלי שום קשר לחג (למרות שהיא אלטרנטיבה מושלמת ללביבות המסורתית שתהפוך להיות אורחת קבועה בכל חנוכה מעכשיו ואילך).

כמו שיש אנשים של כלבים ואנשים של חתולים, אז לדעתי העולם מתחלק לאנשים של סופגניות ואנשים של לביבות. אני חד משמעית שייכת לזן אוהדי הלביבות.

מלוחות או מתוקות, קלאסיות, מתפוחי אדמה או שובבות אחרות כמו לביבות ירק, בטטה או כל סוג אחר לביבות זה פשוט אחד ממאכלי החג הכי טעימים בעייני. לא רק של חנוכה, של כל החגים!

רושטי היא בעצם לביבה שווייצרית ענקית. הגודל שלה הוא מה שהופך אותה לחביבה עלי במיוחד. מצד אחד חסכונית בזמן ובעבודה, ומצד שני עושה רושם חגיגי במיוחד. במקום לכדרר ולטגן הרבה לביבות קטנות, ברושטי שמים את כל תפוחי האדמה המגורדים במחבת אחת גדולה ובעצם מטגנים לביבה XL, או לביבה משפחתית.
אחר כך פורסים אותה ממש כמו עוגה ומגישים עם שמנת חמוצה, עירית, ביצת עין או סלמון מעושן. פשוט תענוג.

גם ברושטי אפשר כמובן לגוון ולהוסיף לבלילה עשבי תיבול או גבינה, לערבב את תפוחי האדמה עם ירקות אחרים, בעצם כמעט כל דבר יכול להיכנס לרושטי.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

רושטי

הגשה


אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בפומפייה, סוחטים היטב מנוזלים ומעבירים לקערה.
  2. קוצצים את העירית ומוסיפים לתפוחי האדמה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
  3. מחממים במחבת בינונית 2-3 כפות שמן זית, יוצקים את התערובת לתוך המחבת ומשטחים לשכבה אחידה.
  4. מטגנים כ-4-5 דקות על להבה בינונית עד שהתחתית משחימה, מניחים צלחת על המחבת ובזהירות הופכים את הרושטי על הצלחת ומחליקים את הרושטי חזרה לתוך המחבת עם הצד השחום כלפי מעלה. 
  5. מטגנים כ-4-5 דקות גם את הצד השני ומעבירים לצלחת הגשה. 
  6. להגשה: חותכים את הרושטי כמו עוגה ומגישים עם כף קרם פרש או יוגורט ועירית קצוצה מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סוף עונת הטיגונים – רושטי של תמרה אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות