סופגניות א-לה תמרה – סופגניות ריקוטה איטלקיות

תמרה אהרוני משדכת בין סופגניות השמרים המסורתיות לבין סופגניות ריקוטה איטלקיות ומכינה סופגניות שמרים וריקוטה. סופגניות נהדרות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ
תמרה אהרוני משדכת בין סופגניות השמרים המסורתיות לבין סופגניות ריקוטה איטלקיות ומכינה סופגניות שמרים וריקוטה. סופגניות נהדרות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    158
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 157.8 קק״ל 3155.9 קק״ל
    פחמימות 24.7 גרם 493.4 גרם
    שומן 2.4 גרם 48.9 גרם
    נתרן 120.5 מ״ג 2409.5 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 110.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.3 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 19.6 גרם
    כולסטרול 48.7 מ״ג 973.9 מ״ג
    סידן 115.7 מ״ג 2314.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 27.1 מ״ג 542.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    158
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 157.8 קק״ל 3155.9 קק״ל
    פחמימות 24.7 גרם 493.4 גרם
    שומן 2.4 גרם 48.9 גרם
    נתרן 120.5 מ״ג 2409.5 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 110.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.3 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 19.6 גרם
    כולסטרול 48.7 מ״ג 973.9 מ״ג
    סידן 115.7 מ״ג 2314.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 27.1 מ״ג 542.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור

איטלקים כידוע מבינים דבר או שניים באוכל טוב. הוכחה מוחצת לטענה הזו הן “פריטלה די ריקוטה” – מין סופגניות קטנות ומשגעות עם גבינת ריקוטה. תזכרו את השם ותשננו אותו: “פריטלה די ריקוטה”.
חוץ מטעם משגע, הריקוטה הופכת את המרקם של הסופגניות האלו למשהו מיוחד: רך ונימוח מבפנים מצד אחד ופריך ושחום מבחוץ מצד שני.

בעצם, כשאני חושבת על זה, אם אפשר להוסיף למשהו ריקוטה אז אני תמיד בעד. 

פריטלה די ריקוטה לא מכינים עם שמרים. הן יותר דומות לסופגניות אשל נניח. הגרסה האיטלקית הזו היא נורא טעימה, אבל לי התחשק להכין החג הזה סופגניות אמיתיות שמנמנות ואווריריות, כאלו שצריך להתפיח ולטגן. מצד שני ממש לא התחשק לי לוותר על הריקוטה.

 

סופגניות איטלקיות תמרה

הכנתי יצור כלאיים – סופגניות שמרים מטוגנות כהלכתן. לבצק הוספתי גם ריקוטה. התפחתי, כדררתי, התפחתי שוב, טיגנתי ובסוף אפילו גלגלתי אותן בסוכר וקינמון.

התוצאה יצאה כל כך טעימה! אני חושבת שזה בן רגע הפך להיות המתכון האהוב עליי לסופגניות! 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון

ציפוי


אופן הכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ומערבלים כ-7 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה של כ-45 דקות או עד הכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק לחלקים שווים (אני אוהבת לשקול חתיכות של 35 גרם), מכדררים כל חלק לכדור ומניחים את כל הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב כ-30-45 דקות.
  4. מחממים שמן בסיר גדול (אם יש לכם מד חום זה הזמן להשתמש בו - השמן צריך להיות בטמפ’ של 170 מעלות).
  5. מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד (שימו לב לא לטגן יותר מדי סופגניות בבת אחת) ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  6. מערבבים בקערית סוכר וקינמון ומגלגלים בפנים כל סופגניה בתורה.

    סופגניות איטלקיות תמרה
    סופגניות איטלקיות תמרה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סופגניות א-לה תמרה – סופגניות ריקוטה איטלקיות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    יעל פרידמן-טנא

    תודה לכם …חיפשתי מתכון קל לסופגניות ובזכותכם מצאתי

    Avatar
    ליאל ביבס

    אני גרה בחול.אם אין קמח שמרים עם מה אפשר להשתמש במקום? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש בקמח רגיל בתוספת שמרים יבשים. על כל כוס קמח יש להוסיף 12 גרם שמרים יבשים (בערך כף מחוקה). בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות