סופגניות פרווה פשוטות ומעולות של קרין גורן

מתכון ידידותי לסופגניות אמיתיות, מבצק שמרים טעים טעים. עבור מי שמסתבך עם כוסות מדידה הפעם הכמויות מותאמות לכוס שתיה קרה חד פעמית סטנדרטית בנפח של 180 מ"ל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

המתכון הזה קל ומתאים להכנה עם הילדים! אם הילדים שלכם כבר גדולים, הם אפילו יסתדרו איתו נהדר גם לבד, רק השגיחו עליהם בעת הטיגון.

המתכון הזה בעיקר מקצר חיים והופך את הכל להרבה יותר זריז ומהיר והכנת סופגניות (שוות, שמנמנות כמו בקונדיטוריה) עוברת לבית!

מצרכים

בצק

טיגון עמוק

מילוי וקישוט

אופן הכנה

  1. לשים את כל חומרי הבצק במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה (או 10 דקות בידיים), לבצק קטיפתי ורך אבל לא דביק. מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת נפח (כשעה וחצי).
  2. חותכים 25 ריבועים מנייר אפייה, בגודל 5X5 ס”מ בערך. מחלקים את הבצק ל-25 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על ריבוע נפרד של נייר אפייה.
  3. משמנים את הכדורים מלמעלה בספריי שמן ומכסים בניילון נצמד רופף. מתפיחים עד שהנפח יותר מכפול (כשעתיים).
  4. מחממים בסיר שמן עמוק (השמן צריך להיות בטמפ’ של 160-150 מעלות - חם מאוד אבל לא רותח ומבעבע מדי. לפי מהירות הטיגון וצבע הסופגניות אפשר להנמיך או להגביר את האש).
  5. מעבירים בכל פעם לסיר כמה כדורי בצק, יחד עם ניירות האפייה שמתחתיהם (הניירות יתנתקו ויצופו ואז אפשר יהיה לשלוף אותם). מטגנים כל כדור שתיים וחצי דקות מכל צד, להשחמה.
  6. מוציאים בזהירות למגש עם נייר סופג. לטיגון טוב, חשוב לא לצופף מדי את הסופגניות בסיר.
  7. מצננים מעט בטמפ’ החדר. מזריקים לכל סופגנייה ריבה במזרק (או חורצים בסכין וממלאים בכפית ריבה).
  8. בוזקים לקישוט אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה ומגישים בגאווה! מומלץ ולאכול מיד, כשהסופגניות עדיין חמימות.

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 100.8 קק״ל 2518.8 קק״ל
פחמימות 15.6 גרם 389.4 גרם
שומן 14.0 גרם 349.7 גרם
נתרן 134.4 מ״ג 3359.4 מ״ג
חלבון 7.5 גרם 188.2 גרם
סיבים תזונתיים 7.7 גרם 191.3 גרם
שומן רווי 8.1 גרם 201.9 גרם
כולסטרול 7.4 מ״ג 184.8 מ״ג
סידן 8.0 מ״ג 198.8 מ״ג
ברזל 7.4 מ״ג 185.0 מ״ג
אשלגן 7.6 מ״ג 188.8 מ״ג
אבץ 7.4 מ״ג 184.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר גם בלי האלכוהול. בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לוותר לגמרי. אפשר גם להשתמש בסוג אלכוהול אחר (ברנדי או וודקה). השימוש באלכוהול מסייע לאווריריות הבצק ולספיגת פחות שמן בטיגון.

      Avatar
      Foody Foody

      כן, זה אפשרי.