
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
-
6 שוקי עוף עם עור בינוניים
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 בקבוק שמן קנולה
-
1 בצל גדול
-
1 כף מלח דק
-
1 כף פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס מים חמים
-
1/3 כוס יין לבן יבש
-
2 עלי דפנה בינוניים
אופן הכנה
- מוציאים את שוקי העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
- שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- חותכים תפוחי אדמה לעיגולים בעובי 2 ס”מ ומטגנים בסיר עם שמן עמוק, עד שתפוחי האדמה זהובים. ממליחים בנדיבות.
- מחממים סיר אחר, שיכול להיכנס לתנור, על אש גבוהה, מוסיפים 3 כפות שמן קנולה, עוף ובצל ומטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד שהעוף והבצל זהובים.
- מניחים מעליהם תפוחי אדמה מטוגנים, יוצקים מים חמים ויין לבן, מוסיפים עלי דפנה ומביאים לרתיחה. מכסים ומעבירים לתנור לשעתיים.
- אפשר לוותר על התנור ולבשל את הסופריטו כשעה על הכיריים.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
34.2
קק״ל
205.3
קק״ל
פחמימות
5.8
גרם
34.8
גרם
שומן
0.1
גרם
0.5
גרם
נתרן
1295.7
מ״ג
7774.3
מ״ג
חלבון
0.7
גרם
4.2
גרם
סיבים תזונתיים
0.6
גרם
3.6
גרם
שומן רווי
0.0
גרם
0.0
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
11.6
מ״ג
69.9
מ״ג
ברזל
0.2
מ״ג
1.0
מ״ג
אשלגן
72.3
מ״ג
433.9
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
תגובות (0)