סורפרייז של מנה! רותם בן מויאל מכין סופריטו עוף מטורף

רותם בן מויאל נזכר במנה אהובה מהילדות ומכין אותה בצורה משודרגת: סופריטו אטריות ועוף. ארוחה שלמה בסיר אחד של אטריות, עוף וירקות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

אחת מהמנות שהכי אהבתי בתור ילד, שגם מזכירה לי את הילדות ולוקחת אותי אחורה בזמן, היא סופריטו שוקי עוף עם תפו״א.
היינו אוכלים את המנה הזו בבית, מנת הדגל של אמא שלי, ולצד שוקי העוף ותפוחי האדמה תמיד התלוו אטריות.
פחמימות זה החיים והאטריות האלו בפרט. כשאמא שלי הייתה הולכת לקצב לקנות עוף, היא תמיד הייתה לוקחת גם את הגרונות ושאר החלקים שפחות נהוג לאכול ככה לבד, מכניסה לסיר עם מים ותבלינים ועושה ציר עוף משגע עם טעמים עמוקים, עם הציר הזה היא הייתה מבשלת את האטריות שכל כך אהבתי. אטריות רחבות כאלה שקודם אמא שלי הייתה מקפיצה מעט במחבת עם שמן זית ותבלינים ואז מוסיפה אליהם את ציר העוף - האטריות היו סופחות את כל הטעמים של העוף ותקשיבו לי - מעדן מלכים!

לפני כמה ימים עלה בי חשק עז לאכול את המנה המיתולוגית ההיא, שוקי עוף עם תפו״א כמו בילדות, אבל לא היה לי זמן להכין ציר, והאמת גם לא התחשק לי לאכול את האטריות בצד.
אז חשבתי לעצמי למה לא לאחד את השניים?
מהר מאד חיממתי מנועים וסירים, טיגנתי בצל קימחתי העוף ו… אופס! יצא לי סופריטו הכי טעים בעולם עם אטריות שמתבשלות ברוטב שלו.

הנה לכם מתכון פשוט מצוין, הכל בסיר אחד כולל שעועית ירוקה כי צריך גם משו ירוק בתוך הסיפור הזה (:

#רק_ככה

נ.ב: התמונות שצילמתי קטנות מדי ולכן העורכות של פודי התאימו לכתבה שלי תמונה אחרת. אבל אם בא לכם את האורגינל, הכנסו לאינסטגרם שלי ואת שלבי ההכנה תוכלו לראות אצלי בהיילייטס תחת השם סופריטו 🍗

חפשו אותי באינסטגרם: Rotem_ben_moyal

מצרכים

אופן הכנה

  1. מקמחים את שוקי העוף היטב מכל הצדדים ומניחים בצד.
  2. מחממים בסיר קטן שמן לטיגון חצי עמוק, חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות, מכניסים אל השמן ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוציאים מהשמן את הבטטה ותפוחי האדמה ומניחים במסננת.
  4. מחממים בסיר גדול, רחב ושטוח מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  5. מוסיפים את שוקי העוף המקומחים ומזהיבים היטב מכל הצדדים.
  6. מוסיפים ציר עוף, מלח, פלפל, כורכום, שן שום קצוצה וחופן כוסברה.
  7. מוסיפים תפוחי אדמה ובטטות שטיגנו מראש, מכסים ומבשלים על להבה בינונית למשך 10 דקות. מדי פעם מציצים ומשקשקים את הסיר ב”תנועות סבתא” סיבוביות.
  8. נועצים סכין באחת משוקי העוף ובודקים שהתרכך, אם עדיין לא רך ממשיכים לבשל.
  9. מוסיפים את השעועית העדינה ואת האטריות מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות על להבה נמוכה.
  10. מכבים את האש וממתינים 5 דקות כאשר מכסה הסיר עדיין סגור.
  11. פותחים את הסיר והבית מתמלא ריח של אמאלה! מקווה שתתרגשו כשתטעמו בדיוק כמו שקרה לי.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 309.1 קק״ל 1236.4 קק״ל
פחמימות 38.3 גרם 153.4 גרם
שומן 5.2 גרם 20.7 גרם
נתרן 1315.0 מ״ג 5260.0 מ״ג
חלבון 22.9 גרם 91.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.7 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 5.4 גרם
כולסטרול 76.4 מ״ג 305.6 מ״ג
סידן 41.3 מ״ג 165.0 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 7.9 מ״ג
אשלגן 521.8 מ״ג 2087.4 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    חיה משה

    רותם אני אוהבת את המתכונים שלך וממש נעים לקרוא אותם מסודרים כי באינסטגרם לפעמים לא מסתדרת… המתכון פצצות!!!!

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה חיה. משמח אותנו מאד!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody