סטייק אנטריקוט ברוטב צ’ימיצ’ורי בלי לכלוך ועשן בבית

מתכון של שי-לי ליפא למנה חלומית לקרניבורים - סטייק אנטריקוט ברוטב צ'ימיצ'ורי חמצמץ, עשיר ופיקנטי. מתאים בדיוק לארוחת צהריים או ערב ומשתלב מצויין עם כל תוספת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

סטייק אנטריקוט

אופן הכנה

  1. מכינים את רוטב הצ’ימיצ’וריקולפים את שיני השום והבצל.
  2. מעבדים במעבד המזון בפולסים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל, הפלפל האדום, פלפל הצ’ילי, השום, המלח והפלפל השחור לתערובת גסה.
  3. מוסיפים 1/2 כוס שמן זית, חומץ ומיץ לימון ומעבדים כ-2 שניות עד שנוצרת תערובת אחידה וגסה (לא ליצור ממרח חלק).
  4. מעבירים לצנצנת, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, סוגרים ושומרים במקרר עד שבוע.
  5. מכינים את הסטייקים: מוציאים את הסטייקים מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
  6. מורחים את הסטייקים בשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  7. מכניסים את פלטת הגריל לתוך המכשיר וסוגרים את המכסה. בוחרים בתוכנית  GRILL ובתפריט במצב: HIGH מכוונים את הזמן ל-12 דק’. לוחצים על STOP/START על מנת להתחיל בחימום המקדים.
  8. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מניחים את הסטייקים על פלטת הגריל, מוזגים את חומרי המשרה מעל, לוחצים על הסטייקים בעדינות כלפי מטה בכדי למקסם את סימני הגריל. סוגרים את המכסה וצולים כ-4 דקות.
  9. לאחר 4 דק’, הופכים את הסטייקים. סוגרים את המכסה וממשיכים לצלות אותם במשך 4 דק’ נוספות.
  10. מוציאים את הבשר מהמכשיר ממתינים כ-2 דקות, פורסים את הסטייקים לפרוסות עבות ומגישים עם רוטב הצ’ימיצ’ורי.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 724.5 קק״ל 2898.0 קק״ל
פחמימות 10.0 גרם 40.0 גרם
שומן 63.4 גרם 253.7 גרם
נתרן 1382.9 מ״ג 5531.6 מ״ג
חלבון 39.5 גרם 157.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.8 גרם
שומן רווי 21.1 גרם 84.2 גרם
כולסטרול 148.0 מ״ג 592.0 מ״ג
סידן 93.6 מ״ג 374.4 מ״ג
ברזל 6.0 מ״ג 24.0 מ״ג
אשלגן 797.1 מ״ג 3188.5 מ״ג
אבץ 7.2 מ״ג 28.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody