
סטייק טופו במיסו ומייפל על מצע סלט שורשים
אושר ואודי מלמדים אתכם להכין מנה צמחונית וטבעונית, בריאה ודיאטטית, של סטייק טופו צרוב במרינדה מתקתקה וסלט שורשים טרי ופריך
אושר ואודי מלמדים אתכם להכין מנה צמחונית וטבעונית, בריאה ודיאטטית, של סטייק טופו צרוב במרינדה מתקתקה וסלט שורשים טרי ופריך
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 626.4 קק״ל 1879.3 קק״לפחמימות 97.3 גרם 291.8 גרםשומן 13.7 גרם 41.0 גרםנתרן 558.7 מ״ג 1676.0 מ״גחלבון 21.5 גרם 64.6 גרםסיבים תזונתיים 22.2 גרם 66.7 גרםשומן רווי 1.3 גרם 3.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 271.2 מ״ג 813.7 מ״גברזל 3.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 1478.0 מ״ג 4433.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות626
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 626.4 קק״ל 1879.3 קק״לפחמימות 97.3 גרם 291.8 גרםשומן 13.7 גרם 41.0 גרםנתרן 558.7 מ״ג 1676.0 מ״גחלבון 21.5 גרם 64.6 גרםסיבים תזונתיים 22.2 גרם 66.7 גרםשומן רווי 1.3 גרם 3.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 271.2 מ״ג 813.7 מ״גברזל 3.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 1478.0 מ״ג 4433.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 5.1 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 626 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים


סטייק טופו
-
300 גרם טופו חומוס
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
3 שיני שום
-
1 כף מיסו בהיר
-
4 כפות מיץ לימון טבעי
-
5 כפות רוטב סויה
-
2 כפות סירופ מייפל טבעי
-
2 כפות שמן זית קלאסי
סלט שורשים
-
1 סלק בינוני
-
2 גזרים בינוניים
-
1 ראש כרוב לבן
-
1 כוס שעועית ירוקה קפואה
-
1 כוס נבטי חמנייה
-
10 עלי בזיליקום
-
1 כוס אטריות אורז דקיקות
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
1 חופן בוטנים קלויים

אופן הכנה
- פורסים את הטופו לעובי ¾ ס”מ ודוקרים מספר פעמים עם קיסם. כותשים את השום. סוחטים את מיץ הלימון. חותכים את הסלק לגפרורים דקים, ומשרים במי קרח להוצאת הצבע. חותכים את הגזר לגפרורים דקים. פורסים דק את הכרוב. חולטים את השעועית במים רותחים ומסננים. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. קוצצים את הבצל הירוק והבוטנים.
- בקערה מערבבים יחד את כל רכיבי מרינדת הטופו. מלבד הטופו ושמן הזית. משרים את הטופו במרינדה למספר שעות (אידיאלי ללילה).
- מסננים את הסלק ומערבבים עם שאר הירקות, עשבי התיבול והאטריות.
- מסננים את הטופו ושומרים את נוזלי המרינדה, אליהם מוסיפים את שמן הזית. מערבבים את הנוזלים עם הסלט.
- מחממים את מחבת הפסים וצורבים את הטופו משני הצדדים.
- מסדרים בצלחת הגשה ערימת סלט, מניחים מעל את סטייק הטופו, מפזרים את הבוטנים ומגישים.
אופן הכנה
- פורסים את הטופו לעובי ¾ ס”מ ודוקרים מספר פעמים עם קיסם. כותשים את השום. סוחטים את מיץ הלימון. חותכים את הסלק לגפרורים דקים, ומשרים במי קרח להוצאת הצבע. חותכים את הגזר לגפרורים דקים. פורסים דק את הכרוב. חולטים את השעועית במים רותחים ומסננים. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. קוצצים את הבצל הירוק והבוטנים.
- בקערה מערבבים יחד את כל רכיבי מרינדת הטופו. מלבד הטופו ושמן הזית. משרים את הטופו במרינדה למספר שעות (אידיאלי ללילה).
- מסננים את הסלק ומערבבים עם שאר הירקות, עשבי התיבול והאטריות.
- מסננים את הטופו ושומרים את נוזלי המרינדה, אליהם מוסיפים את שמן הזית. מערבבים את הנוזלים עם הסלט.
- מחממים את מחבת הפסים וצורבים את הטופו משני הצדדים.
- מסדרים בצלחת הגשה ערימת סלט, מניחים מעל את סטייק הטופו, מפזרים את הבוטנים ומגישים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה ממש טוב