סטייק כרובית עם סלסת עגבניות ואבוקדו

מי ידע שאפשר להכין סטייק בלי להשתמש בבשר? ארוחה בריאה וקלילה שמתאימה לטבעונים - סטייק כרובית צרוב במחבת שמוגש עם רוטב סלסה פיקנטי
מי ידע שאפשר להכין סטייק בלי להשתמש בבשר? ארוחה בריאה וקלילה שמתאימה לטבעונים - סטייק כרובית צרוב במחבת שמוגש עם רוטב סלסה פיקנטי
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    273
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 273.2 קק״ל 546.4 קק״ל
    פחמימות 22.1 גרם 44.2 גרם
    שומן 20.4 גרם 40.8 גרם
    נתרן 1241.2 מ״ג 2482.5 מ״ג
    חלבון 9.3 גרם 18.5 גרם
    סיבים תזונתיים 14.2 גרם 28.4 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 2.1 מ״ג 4.1 מ״ג
    סידן 76.4 מ״ג 152.8 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 7.8 מ״ג
    אשלגן 1286.3 מ״ג 2572.5 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    273
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 273.2 קק״ל 546.4 קק״ל
    פחמימות 22.1 גרם 44.2 גרם
    שומן 20.4 גרם 40.8 גרם
    נתרן 1241.2 מ״ג 2482.5 מ״ג
    חלבון 9.3 גרם 18.5 גרם
    סיבים תזונתיים 14.2 גרם 28.4 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 2.1 מ״ג 4.1 מ״ג
    סידן 76.4 מ״ג 152.8 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 7.8 מ״ג
    אשלגן 1286.3 מ״ג 2572.5 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

כרובית

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. חוצים את העגבנייה. מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג.
  2. קוצצים את הבצל הירוק וחותכים את הצ’ילי לטבעות דקות.
  3. מכינים את סטייק הכרובית: מניחים את הכרובית בסיר גדול ומוסיפים מים כמעט עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-7 דקות, עד שהכרובית מתחילה להתרכך. מסננים ומצננים מעט.
  4. מניחים את הכרובית על קרש חיתוך עם הגזע כלפי מעלה, ובעזרת סכין חדה מיישרים את הצדדים כך שנשארים רק עם מרכז הכרובית. את הפרחים המיותרים ניתן לטגן או לאפות בנפרד. את מרכז הכרובית חותכים לשני חלקים בעובי כ-2-2.5 ס”מ.
  5. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה. משמנים את הכרוביות בנדיבות בתרסיס השמן בטעם שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
  6. צורבים את הסטייקים במחבת הלוהטת במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שהם משחימים משני הצדדים.
  7. מכינים את רוטב הסלסה: מניחים במעבד מזון את העגבניה, הבצל, השום והפלפל החריף וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם גס. מוסיפים לתערובת את האבוקדו והמלח ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  8. מניחים את הסטייקים על צלחות הגשה, מעל יוצקים כ-2 כפות מהרוטב, מפזרים את הבצל הירוק והצ’ילי ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סטייק כרובית עם סלסת עגבניות ואבוקדו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות