סטייק כרובית עם סלסת עגבניות ואבוקדו

מי ידע שאפשר להכין סטייק בלי להשתמש בבשר? ארוחה בריאה וקלילה שמתאימה לטבעונים - סטייק כרובית צרוב במחבת שמוגש עם רוטב סלסה פיקנטי
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

כרובית

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. חוצים את העגבנייה. מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג.
  2. קוצצים את הבצל הירוק וחותכים את הצ’ילי לטבעות דקות.
  3. מכינים את סטייק הכרובית: מניחים את הכרובית בסיר גדול ומוסיפים מים כמעט עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-7 דקות, עד שהכרובית מתחילה להתרכך. מסננים ומצננים מעט.
  4. מניחים את הכרובית על קרש חיתוך עם הגזע כלפי מעלה, ובעזרת סכין חדה מיישרים את הצדדים כך שנשארים רק עם מרכז הכרובית. את הפרחים המיותרים ניתן לטגן או לאפות בנפרד. את מרכז הכרובית חותכים לשני חלקים בעובי כ-2-2.5 ס”מ.
  5. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה. משמנים את הכרוביות בנדיבות בתרסיס השמן בטעם שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
  6. צורבים את הסטייקים במחבת הלוהטת במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שהם משחימים משני הצדדים.
  7. מכינים את רוטב הסלסה: מניחים במעבד מזון את העגבניה, הבצל, השום והפלפל החריף וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם גס. מוסיפים לתערובת את האבוקדו והמלח ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  8. מניחים את הסטייקים על צלחות הגשה, מעל יוצקים כ-2 כפות מהרוטב, מפזרים את הבצל הירוק והצ’ילי ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 270.3 קק״ל 540.6 קק״ל
פחמימות 18.5 גרם 37.0 גרם
שומן 20.8 גרם 41.6 גרם
נתרן 1220.7 מ״ג 2441.5 מ״ג
חלבון 8.9 גרם 17.9 גרם
סיבים תזונתיים 14.5 גרם 29.0 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 8.7 גרם
כולסטרול 2.1 מ״ג 4.1 מ״ג
סידן 87.7 מ״ג 175.3 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 8.0 מ״ג
אשלגן 1306.7 מ״ג 2613.3 מ״ג
אבץ 3.8 מ״ג 7.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody