רקע דוד משה

פלטת מטוגנים: הסיגרים הכי טעימים שאי פעם תאכלו!

סיגרים ממולאים בגבינה הם גרסת המתקדמים אחרי לביבות וסופגניות בחנוכה. מתכון סופר טעים וממכר עם מילוי של גבינה מלוחה וגזר בסיגר אלגנטי
סיגרים ממולאים בגבינה הם גרסת המתקדמים אחרי לביבות וסופגניות בחנוכה. מתכון סופר טעים וממכר עם מילוי של גבינה מלוחה וגזר בסיגר אלגנטי
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    97
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 97.0 קק״ל 1745.5 קק״ל
    פחמימות 1.2 גרם 20.9 גרם
    שומן 9.8 גרם 177.2 גרם
    נתרן 44.0 מ״ג 791.6 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 21.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.4 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 29.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.1 מ״ג 55.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.5 מ״ג
    אשלגן 16.2 מ״ג 290.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    97
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 97.0 קק״ל 1745.5 קק״ל
    פחמימות 1.2 גרם 20.9 גרם
    שומן 9.8 גרם 177.2 גרם
    נתרן 44.0 מ״ג 791.6 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 21.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.4 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 29.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.1 מ״ג 55.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.5 מ״ג
    אשלגן 16.2 מ״ג 290.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סיגרים

מלית

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. בינתיים מגררים את הגזר בפומפייה דקה.
  3. כעת מוסיפים למחבת את הגזר ואת המים, ומוסיפים גם את התבלינים.
  4. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 4-3 דקות, עד שהגזר מתרכך.
  5. מכבים את האש ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.

    סיגרים ממולאים בגבינה4
    מניחים את המילוי על עלה הפילו. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  6. מפוררים את גבינת הפטה לתוך קערה גדולה. מוסיפים את תערובת הגזר ואת עשבי התיבול, ומערבבים היטב.
  7. מכינים את הסיגרים: פורשים עלה אחד של בצק פילו, כשהחלק הארוך נמצא במקביל אלינו. עובדים בכל פעם עם עלה אחד, ואת יתר העלים מכסים במגבת כדי שלא יתייבשו.
  8. מברישים את הבצק בשמן וחוצים אותו לאורכו ל־2 חלקים שווים.
  9. בקצה הקרוב של הבצק מניחים כ־2 כפיות מהמילוי ומשאירים מכל צד כ־2 ס”מ שוליים נקיים.
  10. מקפלים את השוליים מעל המלית בצורת מעטפה, ומגלגלים את הבצק עם המילוי לצורת סיגר.
  11. מרטיבים טיפה את קצה הבצק במים ומסיימים לגלגל.

    סיגרים ממולאים בגבינה3
    מרטיבים במעט מים ומסיימים את הגלגול. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  12. ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו.
  13. את הסיגרים המוכנים מניחים על גבי קרש חיתוך ומכסים במגבת.
  14. מטגנים את הסיגרים: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק באופן שיכסה לגמרי את הסיגרים ומטגנים את הסיגרים מכל הצדדים, עד להשחמה יפה.
  15. בסיום הטיגון מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  16. מזלפים על גבי הסיגרים מעט דבש, ומגישים.

    סיגרים ממולאים בגבינה1
    סיגרים ממולאים בגבינה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פלטת מטוגנים: הסיגרים הכי טעימים שאי פעם תאכלו!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    אברגל לבנה

    האם אפשר להקפיא לפני הטיגון?

      Avatar
      Foody Foody

      כן בטח.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות