סינייה קבב

הדרך המושלמת להגיש קבבים בצורה חגיגית: תבנית קבבים, חצילים ועגבניות ברוטב טחינה ועם תערובת תבלינים ביתית, שתהיה הכוכבת החדשה של הארוחות בבית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    22

מצרכים

תערובת תיבול

ירקות

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את חומרי תערובת התיבול. את מה שנשאר ממנה אחרי ההכנה אפשר לשמור בצנצנת.
  2. מכינים את הקבבים: קוצצים את הפטרוזיליה דק. מקלפים את הבצל ומגרדים אותו על פומפייה. סוחטים היטב את הבצל המגורד מנוזלים.
  3. מערבבים עם הידיים את חומרי הקבב במשך מספר דקות, יוצרים קבבים שטוחים בגודל דומה לפרוסות החציל ומקפידים לא לדחוס אותם. מעבירים למגש או צלחת גדולה ומכניסים למקרר לשעה לפחות ועד ל-12 שעות. מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני שמתחילים לבשל.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות (טורבו). מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומרססים עליו שמן.
  5. מקלפים ופורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומניחים בתבנית התנור בשכבה אחת. מרססים עם פרוסות החציל שמן, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור 10 דקות, עד שהם משחימים מעט.
  6. פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי דומה לחצילים ולקבבים. מחממים היטב מחבת פסים. מרססים שמן על פרוסות העגבניה, מתבלים במלח ופלפל, וצורבים במחבת משני הצדדים. הן לא אמורות להתרכך, רק לקבל פסי צריבה. מוציאים לצלחת.
  7. על אותה מחבת צורבים את הקבבים משני צידיהם. גם הם לא אמורים להתבשל לגמרי, אלא רק להיצרב היטב.
  8. מרכיבים את המאפה: בתבנית אפייה עגולה מסדרים במעגלים פרוסות של החצילים, הקבבים והעגבניות לסירוגין, מפזרים מעל עלי אורגנו וכפית מתערובת התיבול שהכנו.
  9. ממש לפני ההגשה, מכניסים לתנור ל-10-15 דקות, עד שהקבבים מוכנים.
  10. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת טחינה אחידה. מגישים לצד המנה המוכנה.

הערות

  • כדאי לקנות חצילים מוארכים וצרים יחסית, כדי שהפרוסות יהיה דומות בגודל לפרוסות העגבניה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 392.0 קק״ל 3135.7 קק״ל
פחמימות 13.2 גרם 105.3 גרם
שומן 24.4 גרם 195.1 גרם
נתרן 966.0 מ״ג 7727.6 מ״ג
חלבון 28.8 גרם 230.3 גרם
סיבים תזונתיים 7.1 גרם 56.8 גרם
שומן רווי 8.3 גרם 66.6 גרם
כולסטרול 91.5 מ״ג 732.0 מ״ג
סידן 82.6 מ״ג 660.5 מ״ג
ברזל 4.4 מ״ג 34.9 מ״ג
אשלגן 1011.6 מ״ג 8092.6 מ״ג
אבץ 5.6 מ״ג 45.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody