סירות חצילים במילוי גבינות

מתכון מושלם לימי הקיץ הלוהטים - סירות חצילים במילוי גבינות שמתאימות לאירוח חלבי או לארוחת צהריים צמחונית. נוסעים ליוון בלי לארוז מזוודה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. בעזרת סכין, חוצים את החצילים לאורכם כך שנוצרות שתי סירות חציל. מרוקנים את תוכן החציל בעזרת כף פריזאית או סכין כך שנשארת רק מעטפת דקה, שומרים בצד את בשר החציל שרוקנו. ממליחים מעט ומזלפים שמן זית, מניחים בתבנית האפייה ואופים כ-20 דקות, עד שהחצילים מתרככים.
  3. קולפים וקוצצים דק את הבצל. קוצצים לקוביות את בשר החציל המרוקן.
  4. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את בשר החציל ומטגנים עד שהחציל מתרכך מעט. מסירים מהאש ומצננים. מעבירים לקערה גדולה.
  5. מגררים את גבינת הקשקבל והגבינה הצהובה למילוי בפומפייה.
  6. לקערה מוסיפים את הגבינות והביצים ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל שחור.
  7. מגררים את הגבינה הצהובה בפומפייה. שומרים בצד.
  8. ממלאים את סירות החציל במילוי ומפזרים מעל גבינה צהובה.
  9. אופים בתנור החם 30 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה. קוצצים מעט פטרוזיליה ומפזרים לפני ההגשה.

מתכון: שילה כהן
צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 369.6 קק״ל 2957.0 קק״ל
פחמימות 12.5 גרם 99.9 גרם
שומן 26.9 גרם 215.0 גרם
נתרן 865.8 מ״ג 6926.7 מ״ג
חלבון 21.5 גרם 171.8 גרם
סיבים תזונתיים 6.3 גרם 50.6 גרם
שומן רווי 8.5 גרם 68.0 גרם
כולסטרול 132.9 מ״ג 1063.4 מ״ג
סידן 310.1 מ״ג 2480.6 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״ג
אשלגן 522.1 מ״ג 4177.0 מ״ג
אבץ 2.1 מ״ג 16.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody