סיר של חג: קציצות דגים ברוטב חריימה של ליאורה הגננת

תמר שורצברד מכורה לחריימה של הגננת ליאורה, ומכינה לו גרסה עם קציצות! תבשיל של קציצות דג בשרניות ורכות, ברוטב חריימה עשיר ופיקנטי שהיא זוכרת עוד מילדותה
תמר שורצברד מכורה לחריימה של הגננת ליאורה, ומכינה לו גרסה עם קציצות! תבשיל של קציצות דג בשרניות ורכות, ברוטב חריימה עשיר ופיקנטי שהיא זוכרת עוד מילדותה
  • תמר שורצברד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    199
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 198.7 קק״ל 1192.4 קק״ל
    פחמימות 21.3 גרם 127.5 גרם
    שומן 10.9 גרם 65.1 גרם
    נתרן 363.9 מ״ג 2183.6 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 40.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 10.4 גרם
    כולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 80.2 מ״ג 481.1 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 21.0 מ״ג
    אשלגן 738.1 מ״ג 4428.7 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    199
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 198.7 קק״ל 1192.4 קק״ל
    פחמימות 21.3 גרם 127.5 גרם
    שומן 10.9 גרם 65.1 גרם
    נתרן 363.9 מ״ג 2183.6 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 40.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 10.4 גרם
    כולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 80.2 מ״ג 481.1 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 21.0 מ״ג
    אשלגן 738.1 מ״ג 4428.7 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב


אופן הכנה

1. מכינים את הקציצות: במעבד מזון, טוחנים את התפוח אדמה, פירורי הלחם, הכוסברה והשום. מעבירים לקערה גדולה.
2. באותה קערה, שמים את הדג הטחון, הביצים, כל התבלינים והשמן זית, מתבלים במלח ובפלפל וטועמים מעט דג כדי לוודא תיבול.
3. מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה.
4. במחבת נון סטיק, מחממים שמן קנולה לטיגון חצי עמוק.
5. צרים קציצות עגולות ומעט פחוסות מתערובת הדג, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות. הקציצות לא צריכות להיות עשויות לגמרי, רק “להיסגר” ולהשחים מעט.
7. מוציאים את הקציצות לנייר סופג.
8. מכינים את הרוטב: במחבת סוטאז’ גדולה מחממים שמן זית. מטגנים בה את השום הכתוש כדקה. מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
9. מוסיפים מיץ לימון ורסק עגבניות ומערבבים.
10. מוסיפים 3 כוסות מים, מערבבים ומעלים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
11. מוסיפים לרוטב את הקציצות ומבשלים על אש קטנה, עם מכסה, כ-15 דקות.

קציצות דגים ברוטב חריימה. צילום: נמרוד גנישר
קציצות דגים ברוטב חריימה. צילום: נמרוד גנישר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סיר של חג: קציצות דגים ברוטב חריימה של ליאורה הגננת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      דניס, בס, לברק.

    Avatar
    אלה יחימוביץ

    אכין לפסח .. פירורי מצה במקום פירורי לחם

      Avatar
      Foody Foody

      בהצלחה רבה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות