סלט אורז בריא עם תפוחים ועשבי תיבול

מחפשים אופציה בריאה וכיפית לארוחת צהריים קלילה? שי-לי ליפא מכינה סלט אורז בריא עם המון עשבי תיבול וקוביות תפוח עץ שמוסיפות מתיקות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את האורז ומבשלים 30-25 דקות לדרגת אל-דנטה. מסננים ומצננים היטב.
  2. בינתיים קולים את השקדים: קולים שקדים במחבת יבשה כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהשקדים זהובים. מצננים היטב.
  3. מרכיבים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
  4. חותכים את התפוח לקוביות בגודל 1 ס”מ. קוצצים גס את עשבי התיבול ופורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
  5. מוסיפים לרוטב אורז מבושל, תפוח עץ, עשבי תיבול ובצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים שקדים קלויים ומגישים בטמפ’ החדר.

 

הערות

  • אפשר להחליף את התפוח בשתי נקטרינות או שני אגסים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 443.2 קק״ל 2659.5 קק״ל
פחמימות 57.8 גרם 346.7 גרם
שומן 21.4 גרם 128.3 גרם
נתרן 283.7 מ״ג 1702.0 מ״ג
חלבון 7.9 גרם 47.5 גרם
סיבים תזונתיים 4.2 גרם 24.9 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 13.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 55.5 מ״ג 333.2 מ״ג
ברזל 2.5 מ״ג 14.9 מ״ג
אשלגן 327.2 מ״ג 1963.1 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 9.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody