
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מצרכים
-
2 כוסות אורז מלא
-
50 גרם שקדים פרוסים
-
1 תפוח עץ אדום בינוני
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור כוסברה
-
3 גבעולי בצל ירוק
רוטב
-
1/3 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
2 כפות טחינה גולמית
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1 כפית דבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים את האורז: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את האורז ומבשלים 30-25 דקות לדרגת אל-דנטה. מסננים ומצננים היטב.
- בינתיים קולים את השקדים: קולים שקדים במחבת יבשה כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהשקדים זהובים. מצננים היטב.
- מרכיבים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
- חותכים את התפוח לקוביות בגודל 1 ס”מ. קוצצים גס את עשבי התיבול ופורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- מוסיפים לרוטב אורז מבושל, תפוח עץ, עשבי תיבול ובצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים שקדים קלויים ומגישים בטמפ’ החדר.
הערות
- אפשר להחליף את התפוח בשתי נקטרינות או שני אגסים
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
455.5
קק״ל
2733.2
קק״ל
פחמימות
57.9
גרם
347.3
גרם
שומן
22.7
גרם
136.5
גרם
נתרן
283.7
מ״ג
1702.3
מ״ג
חלבון
7.9
גרם
47.4
גרם
סיבים תזונתיים
3.9
גרם
23.7
גרם
שומן רווי
2.5
גרם
15.0
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
56.2
מ״ג
337.0
מ״ג
ברזל
2.5
מ״ג
15.0
מ״ג
אשלגן
331.3
מ״ג
1988.0
מ״ג
אבץ
1.6
מ״ג
9.6
מ״ג
תגובות (0)