רקע דוד משה

כשמתחשק לכם משהו מפנק ובריא – סלט אסייתי עם סלמון מזוגג

תמרה אהרוני מכינה את הסלט האהוב עליה – סלט אסייתי עם סלמון מזוגג, סלט מרענן, קליל, מלא טקסטורות וכמעט בלי שמן הסלט, סלט שהוא תוספת נהדרת או ארוחה בפני עצמו
תמרה אהרוני מכינה את הסלט האהוב עליה – סלט אסייתי עם סלמון מזוגג, סלט מרענן, קליל, מלא טקסטורות וכמעט בלי שמן הסלט, סלט שהוא תוספת נהדרת או ארוחה בפני עצמו
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    302
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 301.7 קק״ל 1206.6 קק״ל
    פחמימות 31.0 גרם 123.9 גרם
    שומן 15.3 גרם 61.2 גרם
    נתרן 162.3 מ״ג 649.3 מ״ג
    חלבון 18.5 גרם 74.2 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 85.8 מ״ג 343.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 683.8 מ״ג 2735.3 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    302
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 301.7 קק״ל 1206.6 קק״ל
    פחמימות 31.0 גרם 123.9 גרם
    שומן 15.3 גרם 61.2 גרם
    נתרן 162.3 מ״ג 649.3 מ״ג
    חלבון 18.5 גרם 74.2 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 85.8 מ״ג 343.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 683.8 מ״ג 2735.3 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור

מרענן, קליל וכמעט בלי שמן הסלט הזה הוא אחד הסלטים האהובים עלי. הוא טעים במיוחד, הוא רענן ומלא טעמים וטקסטורות והכייף זה שאפשר לגוון אותו עד אינסוף ובגדול להשתמש בכל ירק או עלה יתום שנשאר לכם במקרר.

הוא יכול להיות תוספת נהדרת לארוחה, או להפוך לארוחה בפני עצמו אם מוסיפים לו למשל אטריות, המתכון שלי היום הוא עם סלמון מזוגג שמשתלב מושלם בטעמים האסייתים של הסלט אבל אפשר לגמרי להמיר את הסלמון גם בעוף בטופו או בכל תוספת אחרת שמתחשק לכם.

סוד הקסם של הסלט טמון ברוטב שלו ובעובדה שאני מקפידה על כמות נדיבה של עשבי תיבול – נענע כוסברה ובצל ירוק, אפשר גם להוסיף בזיליקום אם רוצים. אז למרות שאני הראשונה לחפש גיוונים ושדרוגים למתכונים הפעם אני ממליצה רק בעניין הזה להקפיד ולהיצמד למתכון המקורי.

אחרי שנצמדים למתכון של הרוטב ומקפידים על כמות נדיבה של עשבי תיבול אפשר להתחיל להתפרע עם מגוון הירקות שמכניסים פנימה ועם תוספות שלא כתבתי כאן (אבל בחייאת תשמרו על הקו האסייתי טוב?), למשל בוטנים קצוצים או קשיו, אפילו קוביות של אננס יכולות לעבוד פה ולתת מתקתקות נהדרת, אצות נורי שיתנו פה פריכות נחמדה, אפונת וואסבי שתיתן קרנאץ’ וגם חריפות עוקצנית.

אז קדימה, תפתחו את המקרר, תשלפו ירקות, תכף זמן לארוחת צהריים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

סלמון

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות לסלט: קוטמים לאפונה את שני הקצוות ושמים בקערה גדולה, יוצקים על האפונה מים רותחים וחולטים אותה כדקה מסננים, שוטפים היטב במים קרים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים לקערה את הנבטים, פורסים את המלפפונים לפרוסות אלכסוניות ומוסיפים לקערה.
  3. פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
  4. מפרידים את העלים של הנענע והכוסברה מהגבעולים ומוסיפים לקערה.
  5. פורסים את הבצל ירוק והצילי לפרוסות אלכסוניות דקות ומוסיפים לקערה.
  6. מכינים את הסלמון: חותכים את הסלמון לקוביות בגודל של כ-3 ס”מ.
  7. בקערית מערבבים את הסויה, מירין, דבש ג’ינג’ר ושום.
  8. במחבת מחממים 3 כפות שמן זית, כשהשמן חם צורבים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד.
  9. מוסיפים למחבת את תערובת התיבול ומזגגים את קוביות הסלמון מכל הצדדים עד שהן מצופות בזיגוג באופן אחיד.
  10. בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב.
  11. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומסדרים עליו את קוביות הסלמון המזוגג.

    סלט אסייתי עם סלמון מזוגג. צילום: תמרה אהרוני
    סלט אסייתי עם סלמון מזוגג. צילום: תמרה אהרוני

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כשמתחשק לכם משהו מפנק ובריא – סלט אסייתי עם סלמון מזוגג

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות