
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
סלט
-
2 סטייק פרגית בינוניים
-
1/2 ראש ברוקולי
-
1/4 כרובית בינונית
-
10 עגבניות שרי בינוניות
-
2 מלפפונים בינוניים
-
1 גזר בינוני
-
1 צרור עירית
רוטב
-
2 כפות מיץ לימון
-
4 כפות מיץ תפוזים
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
3 כפות שמן זית
-
1 שן שום
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מפרקים את הברוקולי והכרובית לפרחים, כולל מעט גבעול. חותכים את הפרגיות לרצועות דקות. חותכים את העגבניות לחצי ואת המלפפונים לקוביות קטנות. יוצרים רצועות דקות מהגזר באמצעות קולפן ג’וליינים, או יוצרים פרוסות דקות עם קולפן ואותן חותכים לפסים דקים. קוצצים את העירית לטבעות דקות. סוחטים את מיץ הלימון והתפוז. כותשים את השום.
- צורבים את הפרגיות במחבת משומנת במעט תרסיס שמן זית, עד שהפרגיות צרובות ומשנות את צבען. מניחים בצד.
- מניחים את הברוקולי והכרובית וקערה, מזלפים מעל 2-3 כפות מים ומחממים במיקרוגל במשך דקה. מסננים מנוזלים ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את שאר הירקות לקערה עם הברוקולי והכרובית.
- מפזרים מעל את נתחי הפרגית.
- בצנצנת עם מכסה או בקערה שמים את כל רכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מזלפים על הסלט ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
152.6
קק״ל
915.4
קק״ל
פחמימות
9.8
גרם
59.0
גרם
שומן
7.9
גרם
47.4
גרם
נתרן
768.6
מ״ג
4611.6
מ״ג
חלבון
12.3
גרם
73.6
גרם
סיבים תזונתיים
2.3
גרם
13.9
גרם
שומן רווי
1.4
גרם
8.5
גרם
כולסטרול
0.7
מ״ג
4.1
מ״ג
סידן
25.0
מ״ג
150.1
מ״ג
ברזל
1.2
מ״ג
7.0
מ״ג
אשלגן
239.3
מ״ג
1435.7
מ״ג
אבץ
0.9
מ״ג
5.3
מ״ג
תגובות (0)