
עלה לי האלחיז’ו! סלט גזר מרוקאי פשוט פשוט
סלט גזר מרוקאי - אלחיז'ו, פשוט להכנה ונשמר במקרר למשך כמה ימים. מתאים כתוספת פיקנטית לארוחה, על לחם או כמנת נשנוש קלילה ומרעננת
סלט גזר מרוקאי - אלחיז'ו, פשוט להכנה ונשמר במקרר למשך כמה ימים. מתאים כתוספת פיקנטית לארוחה, על לחם או כמנת נשנוש קלילה ומרעננת
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 302.2 קק״ל 1208.7 קק״לפחמימות 24.8 גרם 99.2 גרםשומן 19.7 גרם 78.7 גרםנתרן 386.5 מ״ג 1546.0 מ״גחלבון 3.4 גרם 13.7 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 25.9 גרםשומן רווי 2.7 גרם 10.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 90.1 מ״ג 360.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 753.2 מ״ג 3012.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות302
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 302.2 קק״ל 1208.7 קק״לפחמימות 24.8 גרם 99.2 גרםשומן 19.7 גרם 78.7 גרםנתרן 386.5 מ״ג 1546.0 מ״גחלבון 3.4 גרם 13.7 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 25.9 גרםשומן רווי 2.7 גרם 10.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 90.1 מ״ג 360.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 753.2 מ״ג 3012.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 302 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים



אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול. מקלפים את הגזרים ומבשלים במים עד שהם רכים, אבל לא נמעכים (אל דנטה).
מקלפים את הגזר. צילום: נמרוד סונדרס - מסננים את הגזרים ומצננים. חותכים את הגזרים לטבעות בעובי 1 ס”מ.
חותכים לפרוסות. צילום: נמרוד סונדרס - מטגנים את שיני השום ב-3 כפות שמן זית.
- קוצצים את הכוסברה ומניחים בקערה. סוחטים את הלימון ומוסיפים לקערה יחד עם הכמון, האריסה, יתרת השמן, סילאן, מלח ופלפל.
מוסיפים תיבול. צילום: נמרוד סונדרס - מוסיפים את הגזר ואת שיני השום המטוגנות ומערבבים.
- שומרים בכלי אטום בקירור עד להגשה.
סלט גזר מרוקאי. צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול. מקלפים את הגזרים ומבשלים במים עד שהם רכים, אבל לא נמעכים (אל דנטה).
- מסננים את הגזרים ומצננים. חותכים את הגזרים לטבעות בעובי 1 ס”מ.
- מטגנים את שיני השום ב-3 כפות שמן זית.
- קוצצים את הכוסברה ומניחים בקערה. סוחטים את הלימון ומוסיפים לקערה יחד עם הכמון, האריסה, יתרת השמן, סילאן, מלח ופלפל.
- מוסיפים את הגזר ואת שיני השום המטוגנות ומערבבים.
- שומרים בכלי אטום בקירור עד להגשה.
בשיתוף עם דוד משה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן