סלט הקיץ של הילה: ברוקולי, כרוב, גזר ומלא בריאות!

הילה סער מסדרת לכם ארוחה קלילה לימי הקיץ החמים עם סלט קראנצ'י, מרענן ומפנק! סלט מברוקולי טרי, כרוב, גזר ובצל סגול, מתובל ברוטב ויניגרט מושלם
הילה סער מסדרת לכם ארוחה קלילה לימי הקיץ החמים עם סלט קראנצ'י, מרענן ומפנק! סלט מברוקולי טרי, כרוב, גזר ובצל סגול, מתובל ברוטב ויניגרט מושלם
  • הילה סער
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    394
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 393.9 קק״ל 787.9 קק״ל
    פחמימות 35.8 גרם 71.7 גרם
    שומן 16.0 גרם 32.0 גרם
    נתרן 802.3 מ״ג 1604.6 מ״ג
    חלבון 15.5 גרם 30.9 גרם
    סיבים תזונתיים 12.3 גרם 24.6 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.4 מ״ג 0.7 מ״ג
    סידן 201.0 מ״ג 401.9 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 14.0 מ״ג
    אשלגן 1048.0 מ״ג 2096.0 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    394
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 393.9 קק״ל 787.9 קק״ל
    פחמימות 35.8 גרם 71.7 גרם
    שומן 16.0 גרם 32.0 גרם
    נתרן 802.3 מ״ג 1604.6 מ״ג
    חלבון 15.5 גרם 30.9 גרם
    סיבים תזונתיים 12.3 גרם 24.6 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.4 מ״ג 0.7 מ״ג
    סידן 201.0 מ״ג 401.9 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 14.0 מ״ג
    אשלגן 1048.0 מ״ג 2096.0 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור

סלט הוא אוכל קיץ אולטימטיבי – קליל, צבעוני ומשמח. סלט הוא בעצם התשובה הקיצית למרקים של החורף: אינסוף אפשרויות ושילובים, ותמיד טעים ומתאים.

אני מוכנה לאכול סלט 3 פעמים ביום בחום הזה, ויש ימים שאני באמת אוכלת בהם סלט שלוש פעמים ביום. וזה דורש גיוון ויצירתיות, כדי להפתיע את עצמי בכל ארוחה מחדש.

השבוע קיבלתי משלוח של סל ירקות ופירות, שלא בחרתי את מה שיש בו. קיבלתי המון ירקות טריים ויפים, וביניהם גם שני ראשי ברוקולי מפתיעים. הם ישבו במקרר יומיים וממש בער לי להשתמש בהם לפני שהם נהיים עייפים. אז למרות שברוקולי הוא ירק חורפי לגמרי, החלטתי להכניס אותו לסלט קייצי וקליל, אז השתמשתי בו כשהוא טרי.

מפה לשם, ביחד עם הברוקולי הטרי, נכנסו לקערה עוד ירקות חורף – כרוב וגזר, והכל נעטף ברוטב ויניגרט מהמם שיצר ביס מושלם ומרענן.

בקיצור – ירקות החורף גילו כמה הקיץ הולם אותם, ואני התענגתי על סלט מדהים וארוחה מושלמת. אפשר לשדרג את הסלט עם תוספות. ראו את ההערות בסוף המתכון.

 

טיפ בריא:

רוטב ויניגרט משדרג כל סלט, ומתאים גם לזילוף על ירקות צלויים, עוף ועוד. כשאני מכינה רוטב, אני תמיד מכפילה כמויות ושומרת חצי צנצנת במקרר, לשימוש במהלך השבוע. חוסך זמן ומשדרג ארוחות משעממות.

 

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים קטנים, ללא הגזע.
  2. קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
  3. קולפים את הגזר ומגררים אותו גס על פומפייה.
  4. חותכים את הבצל לטבעות דקות. אפשר גם לקצוץ אותו אם אתם מעדיפים קצוץ.
  5. קוצצים את הפטרוזיליה, ללא הגבעולים.
  6. מערבבים את הירקות יחד בקערה גדולה.

    מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה. צילום: הילה סער
    מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה. צילום: הילה סער

  7. מכינים את הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת (ללא המים), סוגרים את הצנצנת במכסה מתאים ומנערים היטב עד שהרוטב אחיד לחלוטין וקרמי.
  8. במידה והרוטב סמיך מדי - מוסיפים כף מים ומנערים שוב. במקום צנצנת, אפשר להיעזר בבלנדר מוט ולטחון את הרוטב עד למרקם חלק.
  9. שופכים את הרוטב על הסלט. כדאי להתחיל בחצי מכמות הרוטב, לערבב ולהחליט כמה להוסיף. מערבבים היטב ומגישים. את שאריות הרוטב שומרים בצנצנת במקרר.

    שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים. צילום: הילה סער
    שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים. צילום: הילה סער

הערות

  • לגרסה חלבית - מוסיפים חצי כוס של גבינה קשה מגוררת, כמו מנצ'גו או קשקבל
  • לגרסה בשרית – מוסיפים נתחי חזה עוף צרובים על מחבת או בגריל
  • אפשר לשדרג עם גרעיני חמנייה ו/או גרעיני דלעת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט הקיץ של הילה: ברוקולי, כרוב, גזר ומלא בריאות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות