סלט חצילים משגע בסגנון אסיאתי של יונית צוקרמן

כשמתחשק לכם סלט חם בטעמי המזרח הרחוק - זו המנה המושלמת. סלט חצילים בסגנון אסיאתי, עם פלפלים צבעוניים ושילוב טעמים מופלא
כשמתחשק לכם סלט חם בטעמי המזרח הרחוק - זו המנה המושלמת. סלט חצילים בסגנון אסיאתי, עם פלפלים צבעוניים ושילוב טעמים מופלא
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    184
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 183.9 קק״ל 735.7 קק״ל
    פחמימות 89.8 גרם 359.4 גרם
    סוכר 80.9 גרם 323.7 גרם
    שומן 62.8 גרם 251.1 גרם
    נתרן 1781.7 מ״ג 7126.7 מ״ג
    חלבון 65.3 גרם 261.2 גרם
    סיבים תזונתיים 64.6 גרם 258.2 גרם
    שומן רווי 62.5 גרם 249.9 גרם
    כולסטרול 62.4 מ״ג 249.8 מ״ג
    סידן 87.9 מ״ג 351.6 מ״ג
    ברזל 63.0 מ״ג 252.0 מ״ג
    אשלגן 324.9 מ״ג 1299.7 מ״ג
    אבץ 62.6 מ״ג 250.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    184
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 183.9 קק״ל 735.7 קק״ל
    פחמימות 89.8 גרם 359.4 גרם
    סוכר 80.9 גרם 323.7 גרם
    שומן 62.8 גרם 251.1 גרם
    נתרן 1781.7 מ״ג 7126.7 מ״ג
    חלבון 65.3 גרם 261.2 גרם
    סיבים תזונתיים 64.6 גרם 258.2 גרם
    שומן רווי 62.5 גרם 249.9 גרם
    כולסטרול 62.4 מ״ג 249.8 מ״ג
    סידן 87.9 מ״ג 351.6 מ״ג
    ברזל 63.0 מ״ג 252.0 מ״ג
    אשלגן 324.9 מ״ג 1299.7 מ״ג
    אבץ 62.6 מ״ג 250.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. חותכים את החצילים לקוביות בגודל בינוני, מכיוון שהן מתכווצות בטיגון.
  2. בסיר עם שמן עמוק מטגנים את קוביות החצילים עד הזהבה. חשוב מאוד שהחצילים יהיו בין הזהבה לשחומים ממש כדי שלא יהפכו למושי בהמשך.
  3. בינתיים פורסים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן עד שהבצלים הופכים לשקופים-זהובים.
  4. חותכים את הגמבה האדומה והצהובה לרצועות או לקוביות ומוסיפים למחבת עם הבצלים המטוגנים. ממשיכים לטגן הכל יחד.
  5. מוסיפים למחבת את הרטבים - הצ’ילי, הטריאקי והסויה, וכן מוסיפים את התבלינים - מלח, פלפל ופפריקה. מערבבים יחד.
  6. מוסיפים גם את רסק העגבניות, מערבבים הכל וטועמים. משלימים תבלינים לפי הטעם.
  7. אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עד חצי כוס מים רותחים.
  8. כעת מוסיפים את החצילים המטוגנים ומערבבים שוב. מבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.

    סלט חצילים בסגנון אסייתי 2
    סלט חצילים ופלפלים חם בסגנון אסיאתי. צילום: יונית צוקרמן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט חצילים משגע בסגנון אסיאתי של יונית צוקרמן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    אביגיל גזית

    סלט טעים מאוד.הפך לסלט קבוע על שולחני. משדרגת עם חצאי שקדים מולבנים קלויים.

    Avatar
    רינת גלמן

    אם אין לי טריאקי, האם אפשר להמיר ברוטב סויה? כלומר להגדיל את הכמות של הרוטב סויה? או לוותר?

      Avatar
      מערכת Foody

      לטריאקי טעם שונה לחלוטין מסויה, הוא מתוק וסמיך. אפשר להמיר אולי בדבש אבל לחלוטין בפעם הבאה להשיג טריאקי 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות