סלט חצילים קלויים עם גבינת לבאנה

משה שגב משדרג את הארוחה הבאה שלכם עם סלט חצילים קלויים שמכינים צ'יק צ'אק. מגישים את הסלט עם גבינת לבאנה חמצמצה כמנה ראשונה בארוחה חלבית או כנשנוש לאורחים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. דוקרים את החצילים במזלג וקולים אותם על אש גלויה עד שהם מתרככים וקליפתם משחירה. מקלפים בזהירות ומעבירים את בשר החצילים למסננת ל-5 דקות להגרת נוזלים.
  2. מעבירים את בשר החציל הקלוי לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים בעדינות.
  3. קולפים וכותשים את השום.
  4. מוסיפים את השום והשמן ומערבבים היטב עד שהחצילים והנוזלים מתחברים למרקם אחיד.
  5.  קוצצים את הבצל הירוק.
  6. קולים את פרוסות הבגט במצנם.
  7. מניחים בצלחת הגשה כמות נדיבה של גבינת הלבאנה ומעל את סלט החצילים. מפזרים את הבצל הירוק והזעתר ומגישים לצד צנימים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 280.2 קק״ל 1120.9 קק״ל
פחמימות 24.7 גרם 99.0 גרם
שומן 18.9 גרם 75.5 גרם
נתרן 931.4 מ״ג 3725.5 מ״ג
חלבון 8.8 גרם 35.3 גרם
סיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.5 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 7.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 165.0 מ״ג 660.1 מ״ג
ברזל 5.9 מ״ג 23.5 מ״ג
אשלגן 785.9 מ״ג 3143.4 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 3.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody