סלט חצילים קלויים עם גבינה בולגרית, בצלים צלויים ועגבניות

משה שגב מכין סלט חצילים קלויים עם גבינה בולגרית. מגישים את הסלט בצלחת הגשה ענקית עם פלחי עגבנייה ופילטים של אנשובי בליווי חלה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

סלט

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-230 מעלות או לחום הגבוה ביותר. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שורפים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתם משחירה ובשרם מתרכך ומקלפים בזהירות.
  3. קולפים את הבצלים אך משאירים את השורש שלהם כדי שלא יתפרקו באפייה. חותכים את הבצלים לרבעים ומעבירים לתבנית התנור. מתבלים בשמן זית ובמלח ואופים 25-30 דקות, או עד שהם משחימים.
  4. חותכים את העגבניות לשמיניות.
  5. מניחים על מגש גדול או צלחת הגשה גדולה את בשר החצילים ומשטחים. מפזרים במרווחים שווים את הבצלים על כל פני המגש. מפזרים גושים קטנים ולא סימטריים של הגבינה הבולגרית וביניהם את פלחי העגבניות.
  6. סוחטים מעל את מיץ הלימון ומפזרים את עלי הפטרוזיליה. מניחים מעל כמה פילטים של אנשובי ומגישים עם חלה בצד.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 340.3 קק״ל 1361.1 קק״ל
פחמימות 45.6 גרם 182.5 גרם
שומן 28.4 גרם 113.6 גרם
נתרן 1687.6 מ״ג 6750.3 מ״ג
חלבון 30.4 גרם 121.6 גרם
סיבים תזונתיים 27.7 גרם 110.6 גרם
שומן רווי 17.2 גרם 68.8 גרם
כולסטרול 24.4 מ״ג 97.6 מ״ג
סידן 89.2 מ״ג 356.9 מ״ג
ברזל 14.5 מ״ג 58.0 מ״ג
אשלגן 1274.3 מ״ג 5097.2 מ״ג
אבץ 14.5 מ״ג 57.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody