סלט טאבולה קלאסי

אין סלט מרענן כמו סלט טאבולה כדי לקרר לכם את הקיץ! אילן פנחס מגיש את הגרסה שלו עם עדשים שחורות, מלא עשבי תיבול ורוטב לימוני
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

  • 1 ק"ג בורגול עבה
  • 1/2 ק"ג עדשים שחורות
  • 1 פלפל אדום בינוני
  • 1 פלפל צהוב בינוני
  • 2 מלפפונים בינוניים
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1/4 צרור נענע
  • 1/2 כוס שמן זית
    אפשר גם פחות
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף מלח דק
  • 1 כפית פלפל לבן טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם גבינת פטה עיזים
  • 1 חופן זיתים שחורים
    מגולענים

אופן הכנה

  1. משרים את הבורגול במים רותחים עד שהוא מתרכך. עוטפים בניילון נצמד.
  2. מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות, עד שהן רכות אבל לא רכות מדי.
  3. חותכים את המלפפונים והפלפלים לקוביות ושמים בקערה.
  4. קוצצים את הבצל הירוק, הנענע והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים לקערה גם את הבורגול והעדשים.
  6. מוסיפים את הפלפל הלבן, הפלפל השחור, המלח, שמן הזית, מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את גבינת הפטה והזיתים מעל ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 172.3 קק״ל 1378.3 קק״ל
פחמימות 3.9 גרם 31.2 גרם
שומן 16.5 גרם 131.9 גרם
נתרן 1070.0 מ״ג 8559.7 מ״ג
חלבון 5.8 גרם 46.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 18.0 גרם
שומן רווי 2.6 גרם 21.1 גרם
כולסטרול 3.8 מ״ג 30.0 מ״ג
סידן 110.4 מ״ג 883.0 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 13.3 מ״ג
אשלגן 276.1 מ״ג 2208.8 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody