סלט ירקות הכי טעים בעולם, באחריות!

תנו לשי אייזנר ללמד אתכם איך מכינים סלט ירקות הכי טעים בעולם. סלט עם שפע של ירקות ועשבי תיבול טריים שמכינים לאדם שהכי אוהבים בעולם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    21

אמא שלי.

כולם חושבים שאמא שלהם היא הכי הכי אבל, ויש פה אבל גדול אמא שלי היא סופר גיבורת על חלל (ועל זה יסכימו כולם אז כדי להכיר)

היא אוהבת את כל מה שאני עושה בסוף!

היא האישה הכי חזקה ובאותו רגע גם הכי רכה שאני מכירה, היא יודעת להכין לי בדיוק את מה שהכי בא לי לאכול, ושזה יהיה בול טעים לא מתובל מידי ולא אשכנזי מידי.

היא האמא הכי הכי לכל הילדים שעוברים בביתנו ובלב הענק שלה.

פעם שאלתי אותה איך יש לה מקום בלב להכיל כל כך הרבה והיא ענתה “ילדתי הלב שלנו הוא שריר מיוחד שיודע לגדול ולהתרחב כמה שצריך” (אז לכו לאמן את השריר).

אז מה אני הכי אוהבת להכין לה?!?!?!?!? בגדול אני חושבת שהיא תסכים איתי שסלט שהוא כל העולם.

ותשמעו לי טוב טוב, להכין סלט וואוו זה בערך הכל בחיים.

אני חולקת איתה את האהבה לפירות וירקות. היכולת שלי להגיע לסף ריגוש גבוה מירק טוב או מפרי שציפור ניקרה בו הגיעה ממנה, היא לימדה אותי בילדות שהפירות המנוקרים הם הכי טובים כי הציפורים חשות את הפרי טוב מאיתנו ויודעות במה לבחור.

סלט הוא לגמרי ארוחה אצלנו ובכל זאת איך עושים סלט שהוא ווואוו?? ושהוא מעניין בפה בכל ביס? וממשיך לרגש?

אז הכל מתחיל מבחירת הירקות ותזכרו סלט קר זה לא טעים. הירקות במקסימום טעם כשהם בטמפרטורת החדר ואין דבר נעים יותר מקערת פירות מגוונת וצבעונית על השולחן שגם עושה קצת חשק לנשנש ירקות על הדרך.

הסלט יהיה טעים אם הירקות יהיו טעימים אז תטעמו עגבניות שרי לפני שאתם קונים, תבחרו מלפפונים קשים, תגוונו עם ירקות שלא חשבתם לשים בסלט למשל עכשיו אחלה עונה של לפת ירק מדהים ונפלא לסלט ירקות.

תגדלו לכם בגינה או על עדן החלון כמה צמחי תבלין בסיסים ותלמדו להתרגש גם מלקטוף כמוני מהגינה לצלחת.

העניין בפה כשאוכלים סלט טוב מגיע מכמה כיוונים: ממגוון הטעמים של הירקות השונים ומהמרקמים והטקסטורות. פה נכנס עניין החיתוך של הירקות. אני חותכת כל ירק בצורה שנראית לי הכי נכונה לאותו הירק, בגדלים שונים ובצורה שתצליח לשמור על המרקם שלו (אל תחתכו קטן מידי כי אז להכל יש את אותו הטעם).

גיוון בעלים ירוקים האו הכי בריא, מסעיר ומרגש בפה. זה הזמן להרגיל את בני הבית לאהוב את כל הירוקים וללמד אותם לאט לאט מה באמת טוב בחיים (מוקדש לכל מחבבי הכוסברה והשמיר).

הרוטב הכי טעים זה חומץ. הוא נותן עומק שלימון לא יודע לתת ועוד יותר טעים לשלב כמה סוגים. לפעמים הטעם של החומץ הישיר קצת קשה לחך הישראלי אז אפשר לרכך במעט בלימון, המון שמן זית ושילוב של מלח גס שנפגוש בין ביס לביס אבל גם קצת מלח דק. וחשוב לא לפחד לתבל את הסלט, סלט טוב הוא חמוץ מלוח ואפשר להרגיש את שמן הזית שבו.

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את הירקות ומייבשים (ירקות בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר).
  2. חותכים ו/או פורסים את הירקות באופן שאתם אוהבים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את עשבי התיבול.
  4. מערבבים בקערה נפרדת (או בצנצנת) את כל מרכיבים הרוטב ומוזגים על הסלט רגע לפני ההגשה (לא לפני).
בוחרים ירקות יפים, צבעוניים וטריים
בוחרים ירקות יפים, צבעוניים וטריים
בוחרים עשבי תיבול טריים
בוחרים עשבי תיבול טריים

 

קוצצים
קוצצים

 

מערבבים ומגישים לאדם שהכי אוהבים
מערבבים ומגישים לאדם שהכי אוהבים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 171.8 קק״ל 687.4 קק״ל
פחמימות 16.7 גרם 66.7 גרם
שומן 8.7 גרם 34.7 גרם
נתרן 468.6 מ״ג 1874.4 מ״ג
חלבון 5.2 גרם 20.7 גרם
סיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.2 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 106.3 מ״ג 425.3 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 8.8 מ״ג
אשלגן 949.4 מ״ג 3797.7 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody