סלט ירקות עשיר עם ירקות קלויים שמחייכים את היום

סלט עשיר ומרענן של עגבניות, בצל, בזיליקום וזיתים, עם קרוטונים שמוסיפים קראנצ'יות כייפית ופלפלים קלויים חמימים, ברוטב בלסמי ושמן זית. מתאים כתוספת לכל ארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

  1. מכניסים את פלטת הגריל לתוך המכשיר וסוגרים את המכסה. בוחרים בפונקציה - GRILL מכוונים את הטמפרטורה ל- MAX ואת הזמן ל-2 דקות.
  2. לוחצים על STOP/START על מנת להתחיל את החימום.
  3. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת מניחים את הפלפלים על הגריל וצולים אותם למשך 10 דקות (כדאי להפוך כעבור 5-6 דקות, לא חובה).
  4. מוציאים מהמכשיר ומעבירים לקערה. עוטפים את הקערה בעוד הפלפלים חמים בניילון נצמד ומניחים בצד לרבע שעה.
  5. כעבור רבע שעה, מקלפים את הקליפה בקלות בעזרת הידיים מהפלפלים וקורעים אותם לחתיכות בגודל שנוח לאכילה. מחכים שיתקררו ומעבירים לקערת הגשה.
  6. מוסיפים לקערת ההגשה את העגבניות, הבצל, עלי הבזיליקום והזיתים.
  7. מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ללא המלח האטלנטי (אם משתמשים במלח דק אפשר להוסיף לקערית ולערבב יחד עם חומרי הרוטב).
  8. מוזגים את הרוטב על הסלט, מוסיפים את הקרוטונים, מפזרים מלח אטלנטי ומגישים מיד.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 368.2 קק״ל 736.4 קק״ל
פחמימות 26.6 גרם 53.2 גרם
שומן 25.5 גרם 51.0 גרם
נתרן 303.1 מ״ג 606.2 מ״ג
חלבון 4.7 גרם 9.3 גרם
סיבים תזונתיים 8.8 גרם 17.6 גרם
שומן רווי 4.5 גרם 9.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 88.2 מ״ג 176.3 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 5.7 מ״ג
אשלגן 1352.1 מ״ג 2704.3 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 1.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (11)

    Avatar
    ציפי קורמיקל

    סלט מנצח!!! אני גם את הבצל הפכתי לאנטיפסטי כי לא אוהבת אותו חי

      Avatar
      Foody Foody

      ציפי, זה רעיון נהדר!
      תודה על הטיפ!

    Avatar
    אנה

    יצא מעולה, עפו עליו בארוחת שישי

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody