סלט כרובית, טחינה וגרגרי חומוס

מתכון מושלם וקל להכנה לסלט קצת אחר שהולך להפתיע את כל המשפחה והאורחים, סלט כרובית, טחינה וגרגרי חומוס בטעמים שלא טעמתם קודם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

משרה כרובית

רוטב טחינה

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל חומרי משרה הכרובית.
  3. מורחים את הכרובית המפורקת בנדיבות במשרה ומכניסים לסנו סושי - שקיות צלייה. יחד עם הכרובית מכניסים את שיני השום השלמות (לא קולפים).
  4. קושרים את שקית הצלייה, מניחים בתבנית התנור על נייר אפייה ומנקבים 5 חורים בחלק העליון של שקית הצלייה.
  5. אופים בערך 30 דקות או טיפה יותר עד שהכרוביות מתרככות. מצננים מעט ורק אז פותחים את השקית.
  6. מסדרים את הכרוביות ואת שיני השום יפה בקערה. מי שיפול על שן שום כייף לו, זה מתוק כמו סוכריה.
  7. מפזרים על הכרוביות את גרגרי החומוס החמים.
  8. מכינים את הטחינה: שמים בקערת ערבוב את הטחינה. המלח, מיץ הלימון, הכמון והשום ומערבבים. מוסיפים את המים הקרים בהדרגה תוך כדי בחישה, עד שמתקבל רוטב טחינה סמיך.
  9. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הפטרוזיליה ואת השקדים.
  10. חוצים את העגבניות וסוחטים מעל. אפשר ללחוש לסלט דיברי שירה כמו שעושה אייל שני.
  11. מגישים עם פיתה חמה ואוכלים מיד.
    סלט כרובית. צילום: אלי סטרול
    סלט כרובית. צילום: אלי סטרול

    מתכונאית: נעמה פלד

    הפקת וצילום המתכון: אלי סטרול

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 899.4 קק״ל 3597.7 קק״ל
פחמימות 57.7 גרם 230.6 גרם
שומן 64.6 גרם 258.4 גרם
נתרן 1033.7 מ״ג 4134.6 מ״ג
חלבון 27.8 גרם 111.2 גרם
סיבים תזונתיים 22.4 גרם 89.8 גרם
שומן רווי 8.8 גרם 35.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 284.2 מ״ג 1136.9 מ״ג
ברזל 10.5 מ״ג 42.0 מ״ג
אשלגן 1516.3 מ״ג 6065.4 מ״ג
אבץ 5.4 מ״ג 21.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

הצג עוד