
סלט כרוב עם רוטב אסיאתי ב-4 צעדים!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.0 קק״ל 2099.9 קק״לפחמימות 9.8 גרם 98.1 גרםשומן 16.5 גרם 165.0 גרםנתרן 119.6 מ״ג 1195.8 מ״גחלבון 4.2 גרם 42.2 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 47.6 גרםשומן רווי 2.3 גרם 23.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.7 מ״ג 707.1 מ״גברזל 2.1 מ״ג 20.7 מ״גאשלגן 355.5 מ״ג 3555.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 7 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות210
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.0 קק״ל 2099.9 קק״לפחמימות 9.8 גרם 98.1 גרםשומן 16.5 גרם 165.0 גרםנתרן 119.6 מ״ג 1195.8 מ״גחלבון 4.2 גרם 42.2 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 47.6 גרםשומן רווי 2.3 גרם 23.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.7 מ״ג 707.1 מ״גברזל 2.1 מ״ג 20.7 מ״גאשלגן 355.5 מ״ג 3555.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 9.2 מ״גסגור
סלט כרוב לבן הוא סלט מנצח, כי הוא נהדר כשהוא טרי, הוא הולך נהדר עם כל מנה והוא גם בין הסלטים הבודדים שלא חייבים לזרוק, כי הוא יכול להמשיך לשבת עוד קצת במקרר.
סלט כרוב לבן הוא גם סלט קל מאוד להכנה, 10 דקות עבודה והסלט שלכם מוכן להגשה. זה סלט שמתאים לכל עונות השנה, לכל אירוע, לכל ארוחה ויש בו מרכיב אחד בלבד – כרוב (חוץ מהוויניגרט כמובן). סלט כרוב לבן ושומשום עם רוטב אסיאתי, הוא סלט שהגיע אלינו מתאילנד. הוא סלט מרענן, מעט מתוק, מעט חמוץ, מעט מלוח ומאוד, מאוד טעים.
הוא סלט טבעוני, סלט צמחוני, סלט ללא לקטוז, פשוט סלט בריא. כרוב לבן הוא מקור נפלא לסידן וסלט כרוב לבן הוא מקור מצוין לכך.
מומלץ לצנן את הסלט במקרר לפני ההגשה, אבל הוא יהיה טעים מאוד גם ככה.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 7 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 210 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים


רוטב
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כוס חומץ בן יין אדוםאו חומץ רגיל אם אין
-
1/2 כוס רוטב סויה
-
4 כפות שטוחות סוכר לבן

אופן הכנה
- קולים את השומשום: מפזרים את השומשום על מחבת (יבשה, ללא שמן) ומחממים על להבה קטנה-בינונית תוך כדי הקפצה עד שהשומשום מתחיל להיות זהוב (הזהרו שלא יישרף, זה קורה תוך שניות מהרגע שמתחיל להזהיב). מעבירים מיד מהמחבת החמה לצלחת קרה ומניחים בצד.
קולים את השומשום. צילום: אפיק גבאי - מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערית (או בצנצנת סגורה) את השמן, החומץ, הסויה והסוכר.
מכינים את הרוטב. צילום: אפיק גבאי - קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
- מעבירים את הכרוב לקערת הגשה, מוסיפים את השומשום הקלוי, שופכים את הרוטב ומערבבים היטב.
קוצצים כרוב. צילום: אפיק גבאי מוזגים את הרוטב ומערבבים היטב. צילום: אפיק גבאי סלט כרוב ושומשום. צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- קולים את השומשום: מפזרים את השומשום על מחבת (יבשה, ללא שמן) ומחממים על להבה קטנה-בינונית תוך כדי הקפצה עד שהשומשום מתחיל להיות זהוב (הזהרו שלא יישרף, זה קורה תוך שניות מהרגע שמתחיל להזהיב). מעבירים מיד מהמחבת החמה לצלחת קרה ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערית (או בצנצנת סגורה) את השמן, החומץ, הסויה והסוכר.
- קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
- מעבירים את הכרוב לקערת הגשה, מוסיפים את השומשום הקלוי, שופכים את הרוטב ומערבבים היטב.

הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
הי, תודה למתכון. עשיתי לפני זמן מה ממתכון כנראה אחר באינטרנט את הסלט הזה שאני מאד אוהבת, אלא שהיתה לי אכזבה בעיקר מיותר מדי נוזלים שצבעו את הסלט יותר מדי. האם כמות הנוזלים הרשומה כאן לא תעשה אותו הדבר? כי אני ממש אשמח לנסות שוב. תודה.

הסלט אמור להיראות כמו בתמונות, וכפי שאת רואה הנוזלים לא צובעים אותו יותר מדי.
האם הסלט יכול להיות ללא סוכר?

הרוטב לסלט הספציפי הזה הוא חמוץ מתוק ולכן הסוכר נחוץ (אפשר להמיר בדבש או סילאן) אבל אם רוצים להמנע לחלוטין מסוכר, אפשר להעזר באחד מהמתכונים בלינק המצורף: https://foody.co.il/?s=%D7%A1%D7%9C%D7%98%20%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%91 בהצלחה!
סלט כרוב מושלם!!! אני מוסיפה גם גרעיני חמנייה קלויים
525 קלוריות למנה של סלט כרוב ??? זה מטורף

תלוי לכמה את מחלקת. לדעתנו כל הסלט הזה יתאים ל-10 מנות סלט שאוכלים לצד משהו.
קטגוריות
- אוכל סיני
- אוכל תאילנדי
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום העצמאות
- ל"ג בעומר
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סוכות
- סלטים
- סלטים לראש השנה
- סלטים קרים