סלט כרוב לבן ושומשום עם רוטב אסייתי מעולה!

סלט כרוב ושומשום בשלושה שלבים פשוטים! לגמרי אחד המתכונים ששולפים מהשרוול. רוטב אסייתי נפלא ושומשום קלוי - הולך נפלא לצד כל מנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    7 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

  1. קולים את השומשום: מפזרים את השומשום על מחבת (יבשה, ללא שמן) ומחממים על להבה קטנה-בינונית תוך כדי הקפצה עד שהשומשום מתחיל להיות זהוב (הזהרו שלא יישרף, זה קורה תוך שניות מהרגע שמתחיל להזהיב). מעבירים מיד מהמחבת החמה לצלחת קרה ומניחים בצד.

    קולים את השומשום. צילום: אפיק גבאי
    קולים את השומשום. צילום: אפיק גבאי

  2. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערית (או בצנצנת סגורה) את השמן, החומץ, הסויה והסוכר.

    מכינים את הרוטב. צילום: אפיק גבאי
    מכינים את הרוטב. צילום: אפיק גבאי

  3. קוצצים כרוב מעבירים את הכרוב הקצוץ לקערת הגשה, מוסיפים את השומשום הקלוי, מוזגים את הרוטב ומערבבים היטב.
    קוצצים כרוב. צילום: אפיק גבאי
    קוצצים כרוב. צילום: אפיק גבאי
    מוזגים את הרוטב ומערבבים היטב. צילום: אפיק גבאי
    מוזגים את הרוטב ומערבבים היטב. צילום: אפיק גבאי

    סלט כרוב ושומשום. צילום: אפיק גבאי
    סלט כרוב ושומשום. צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 210.0 קק״ל 2099.9 קק״ל
פחמימות 9.8 גרם 98.1 גרם
שומן 16.5 גרם 165.0 גרם
נתרן 119.6 מ״ג 1195.8 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 42.2 גרם
סיבים תזונתיים 4.8 גרם 47.6 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 23.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 70.7 מ״ג 707.1 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 20.7 מ״ג
אשלגן 355.5 מ״ג 3555.3 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 9.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

Avatar

הצג עוד