
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
-
1/2 ראש כרוב לבןגדול
-
1 כפית שטוחה ממתיק טרוביההחלפה לסוכר לבן
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס שומשום
-
1/4 כוס אגוזי מלךקלויים
-
1 חופן חמוציות מיובשות
שימוש בסוכר
חוסך לכם 60 קלוריות במתכון זה!
אופן הכנה
- מכינים את הכרוב: חותכים את הכרוב דק דק.
חותכים את הכרוב דק דק (צילום: אפיק גבאי) - מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערה את ממתיק הטרוביה, חרדל, שום, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
- קולים את השומשום במחבת קטנה ללא שמן (היזהרו שלא יישרף). מצננים.
- קוצצים גס את אגוזי המלך והחמוציות. מערבבים עם השומשום הקלוי לאחר שהתקרר.
- מערבבים את הכרוב החתוך עם הרוטב. מפזרים מעל את תערובת השומשום ומגישים.
מוסיפים את הרוטב לקערת הסלט (צילום: אפיק גבאי)
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
300.6
קק״ל
1202.5
קק״ל
פחמימות
22.2
גרם
88.9
גרם
סוכר
7.0
גרם
28.1
גרם
שומן
21.4
גרם
85.6
גרם
נתרן
469.8
מ״ג
1879.3
מ״ג
חלבון
4.5
גרם
17.9
גרם
סיבים תזונתיים
7.0
גרם
28.0
גרם
שומן רווי
3.0
גרם
11.8
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
92.9
מ״ג
371.6
מ״ג
ברזל
2.5
מ״ג
10.1
מ״ג
אשלגן
427.5
מ״ג
1709.9
מ״ג
אבץ
1.1
מ״ג
4.5
מ״ג
תגובות (4)
מתכון סופר טעים וקליל. אהבתי את הרוטב
לדעתי אפשר גם בלי ממתיק
מה יכול להחליף את הממתיק?
2 כפיות סוכר 🙂