סלט סלקים שרופים ברוטב ויניגרט אגוזים

סלט סלקים מושקע, בריא ודיאטטי, המשלב עלים ירוקים, ירקות וגרגירי חומוס עם סלקים צלויים וגבינה בולגרית. מתכון מושלם לאירוח חלבי
סלט סלקים מושקע, בריא ודיאטטי, המשלב עלים ירוקים, ירקות וגרגירי חומוס עם סלקים צלויים וגבינה בולגרית. מתכון מושלם לאירוח חלבי
  • אודי ואושר
שמרו
כשר
67 דירגו [ציון 2]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1008
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1008.2 קק״ל 4032.9 קק״ל
    פחמימות 105.8 גרם 423.3 גרם
    שומן 43.0 גרם 171.9 גרם
    נתרן 1378.1 מ״ג 5512.4 מ״ג
    חלבון 39.6 גרם 158.4 גרם
    סיבים תזונתיים 41.9 גרם 167.4 גרם
    שומן רווי 7.0 גרם 27.9 גרם
    כולסטרול 7.5 מ״ג 30.0 מ״ג
    סידן 824.5 מ״ג 3297.8 מ״ג
    ברזל 10.9 מ״ג 43.7 מ״ג
    אשלגן 5447.0 מ״ג 21788.1 מ״ג
    אבץ 5.5 מ״ג 21.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1008
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1008.2 קק״ל 4032.9 קק״ל
    פחמימות 105.8 גרם 423.3 גרם
    שומן 43.0 גרם 171.9 גרם
    נתרן 1378.1 מ״ג 5512.4 מ״ג
    חלבון 39.6 גרם 158.4 גרם
    סיבים תזונתיים 41.9 גרם 167.4 גרם
    שומן רווי 7.0 גרם 27.9 גרם
    כולסטרול 7.5 מ״ג 30.0 מ״ג
    סידן 824.5 מ״ג 3297.8 מ״ג
    ברזל 10.9 מ״ג 43.7 מ״ג
    אשלגן 5447.0 מ״ג 21788.1 מ״ג
    אבץ 5.5 מ״ג 21.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
67 דירגו [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלקים

סלט

רוטב

אגוזי מלך

הגשה


אופן הכנה

  1. חותכים את הסלקים לפלחים. קוצצים גס את העלים הירוקים. בעזרת קולפן פורסים את הדלעת לפרוסות דקות. קוצצים את הבצל הירוק, הבזיליקום והסלרי. כותשים את השום. קוצצים את אגוזי המלך. חותכים לקוביות את הגבינה הבולגרית.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות על מצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. מערבבים בקערה גדולה את הסלקים עם שמן הזית, המים והחומץ הבלסמי, וצולים בתנור כ-30 דקות עד להשחמה חלקית.
  4. במחבת קטנה מחממים במשך כדקה את שמן הזית עם זרעי הכמון. מוסיפים את אגוזי המלך, מערבבים, מחממים דקה נוספת ומכבים את האש.
  5. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  6. מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב (משאירים 1-2 כפות להגשה). מפזרים מלמעלה את פלחי הסלקים, תערובת אגוזי המלך והגבינה הבולגרית, מטפטפים את שארית הרוטב ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט סלקים שרופים ברוטב ויניגרט אגוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    Naama Shabtay

    איך כוס המים הרשומה במתכון קשורה? איפה היא משתלבת?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות