סלט סלק צבעוני עם אנדיב וגבינת בושה

תמרה אהרוני מאוהבת בסלקים צבעוניים ומכינה איתם סלט סלק צבעוני. מנה שמחה וצבעונית שמכניסה גיוון ועושר לצלחת וגם פצצת בריאות שכדאי להכניס לתפריט
תמרה אהרוני מאוהבת בסלקים צבעוניים ומכינה איתם סלט סלק צבעוני. מנה שמחה וצבעונית שמכניסה גיוון ועושר לצלחת וגם פצצת בריאות שכדאי להכניס לתפריט
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    413
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 413.2 קק״ל 1653.0 קק״ל
    פחמימות 19.0 גרם 75.9 גרם
    שומן 28.4 גרם 113.7 גרם
    נתרן 659.4 מ״ג 2637.7 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 60.6 גרם
    סיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.1 גרם
    שומן רווי 11.3 גרם 45.3 גרם
    כולסטרול 39.4 מ״ג 157.5 מ״ג
    סידן 460.9 מ״ג 1843.8 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 906.8 מ״ג 3627.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    413
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 413.2 קק״ל 1653.0 קק״ל
    פחמימות 19.0 גרם 75.9 גרם
    שומן 28.4 גרם 113.7 גרם
    נתרן 659.4 מ״ג 2637.7 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 60.6 גרם
    סיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.1 גרם
    שומן רווי 11.3 גרם 45.3 גרם
    כולסטרול 39.4 מ״ג 157.5 מ״ג
    סידן 460.9 מ״ג 1843.8 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 906.8 מ״ג 3627.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור

איך שראיתי את ערמת הסלקים הצבעוניים בסיבוב השבועי בשוק, ידעתי שהם יככבו בטור השבוע.

סלקים זה ירק שאני אוהבת במיוחד! טריים, מבושלים או אפויים, קרים או חמים, את העלים או את השורש – אפשר להכין מהם המון מטעמים. 

לא סתם הסלק מככב בהמון מטבחים ממזרח וממערב (קובה סלק, חזרת, בורשט, סלקים ממולאים, סלט סלק ועוד).

לסלק יש גם המון יתרונות בריאותיים, הוא עשיר במינרלים ובנוגדי חמצון, עשיר בחומצה פולית, מוריד את לחץ הדם, בקיצור פצצת בריאות ששווה להכניס לתפריט.

בסלקים הצבעוניים יש משהו משמח, הם באים בשלושה צבעים: אדום, צהוב ולבן. יש ביניהם ניואנסים קטנים בטעם ובמרקם, אבל בעיקר הם מוסיפים גיוון ועושר לצלחת בצבעוניות המשגעת שלהם.

את הסלט הזה אנחנו מכינים הרבה בבית, בכל מיני גרסאות. הוא פשוט להכנה, טעים להפליא ויש בו משהו חגיגי. את העלים בסלט אפשר להחליף ולגוון לפי מה שאוהבים, וגם את הגבינה (למשל אפשר להחליף מידי פעם את גבינת הבושה בגבינה כחולה), אפשר להוסיף לסלט אגוזים או פתוח ירוק, העיקר – את הסלק תשאירו תמיד, הוא כוכב הסלט ואי אפשר בלעדיו.

אי אפשר בלעדיו
אי אפשר בלעדיו
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. עוטפים את כל הסלקים בנייר כסף ואופים כ-60 דקות.
  3. מוציאים את הסלקים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
  4. שוטפים היטב ומייבשים את כל העלים.
  5. קורעים את העלים לפיסות גדולות ומניחים בקערה.
  6. מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
  7. בעזרת סכין קטנה וחדה קולפים את הסלקים. 
  8. חותכים את הסלקים לרבעים לאורך ומוסיפים לקערת הסלט.
  9. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
  10. מפוררים את הגבינה למעלה ומגישים.

הערות

  • אפשר להעשיר את בסלט גם באגוזים שונים (מלך/לוז/שקדים/פקאן וכו׳)
  • אפשר לגוון את הסלט בפרוסות תפוח ירוק דקות
  • את הרוטב אפשר להכין בכמות גדולה ולשמור בצנצנת במקרר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט סלק צבעוני עם אנדיב וגבינת בושה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות