סלט של ממתקים מהטבע – סלט סלק צרוב ברוטב דבש ושום

הסלק עשיר בנוגדי חמצון, מחזק את מערכת החיסון שלנו, תורם לניקוי הכבד וטוב לעיכול. אסי רוז מכינה סלט סלק צרוב ברוטב דבש ושום. סלט מפנק למזג אוויר קריר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

שעת החורף אוטוטו מגיעה. לאחרונה החורף קצת משחק בנו אבל הקור בקצוות היום מורגש היטב וכך גם הרצון לאוכל מחמם ומנחם.

סלט ירקות צוננים ופריכים כבר לא בא בחשבון לכן החלטתי לשנות את פני הסלט של ארוחת הערב ולהפוך אותו למנחם, מחזק, מחבק וחמים.

עונת ירקות השורש בפתח והם מיועדים בדיוק לתקופה שהקור מתחיל להקפיא לנו את האצבעות. מבין כל ירקות השורש בחרתי הפעם בסלק, בעל הצבע היפה בטבע. מעבר לצבעו העשיר שמכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון הוא מחזק את מערכת החיסון שלנו, תורם לניקוי הכבד ומסייע בתהליכי עיכול מזון.

בגדול הסלק הוא מתנה. מתנה גדולה שבאה בעטיפה וצבעים מהפנטים ובתוך חבילת המתנה המושלמת הזו מסתתר גם הטעם המחזק, האדמתי, המינרלי, העוצמתי והמתקתק.

הסלק משתלב נפלא עם המון ירקות מגוונים, אני אוהבת להפוך אותו למרכז הצלחת. לתת לו ליווי קצת רענן ועוקצני בשילוב עם טעמים מתקתקים ונימוחים.

סלט הסלק הזה הוא פינוק אצלנו בבית, אני מכינה מהרוטב האלוהי שלו כמות גדולה ושומרת במקרר לכל רגע שמתחשק לי סלט מדויק ומפנק.

כל שנותר הוא לחמם את התנור, לשקשק את צנצנת הרוטב ולמצוא שלווה בצלחת סלט העוצמתית שתכינו.

ימי חורף מאושרים!

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים תבנית אפיה סטנדרטית בנייר אפייה. 
  2. מכינים את הסלק: חותכים את הסלקים לרבעים (מומלץ לשטוף היטב ולהשאירם עם הקליפה), מסדרים את פלחי הסלק זה לצד זה בתבנית האפייה.
  3. מזלפים עליהם שמן זית ומכניסים לתנור לכ-5 דקות.
  4. הופכים את פלחי הסלק וממשיכים לאפות עוד 5 דקות. הסלקים יקבלו צריבת חום ויהיו עדיין נגיסים ולא רכים מדי.  
  5. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומניחים בצד. 
  6. קוצצים את הכוסברה/פטרוזיליה ופורסים את הבצל. מכניסים לקערה יחד עם הצימוקים והפקאנים. 
  7. מוציאים את הסלקים מהתנור ומערבבים אותם בעודם חמים עם מרכיבי הסלט והרוטב.
מלא בריאות וטעם
מלא בריאות וטעם

הערות

  • ניתן לשמור במקרר ל-3 ימים בקופסא אטומה
  • ממליצה להכין כמות גדולה מהרוטב המושלם הזה, הוא מתאים לכל סלט וגם לטופו או חזה עוף
  • ניתן גם לאכול את הסלט עם סלק חלוט ולא אפוי
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 412.6 קק״ל 1237.7 קק״ל
פחמימות 22.9 גרם 68.6 גרם
שומן 36.7 גרם 110.1 גרם
נתרן 617.5 מ״ג 1852.4 מ״ג
חלבון 3.0 גרם 9.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.9 גרם 11.8 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 13.3 גרם
כולסטרול 0.2 מ״ג 0.7 מ״ג
סידן 43.6 מ״ג 130.7 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 12.0 מ״ג
אשלגן 423.1 מ״ג 1269.3 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody