סלט פסטה עם ירקות, אנשובי וויניגרט לימוני של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני מכינה סלט פסטה עם שעועית ירוקה ועגבניות שרי. השדרוג האמיתי הוא הרוטב: ויניגרט לימוני עם חרדל שמשתלב נהדר עם האנשובי שבסלט
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים מומלחים לפי הוראות היצרן.
  2. חותכים את עגבניות השרי לאורכן, פורסים דק את הצנוניות, חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות.
  3. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים כדקה. מסננים ושומרים בצד.
  4. קוצצים דק את האנשובי.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
  6. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה או בצנצנת. מתבלים איתו את הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1054.0 קק״ל 2108.1 קק״ל
פחמימות 535.0 גרם 1069.9 גרם
שומן 47.7 גרם 95.3 גרם
נתרן 1227.7 מ״ג 2455.4 מ״ג
חלבון 26.6 גרם 53.3 גרם
סיבים תזונתיים 8.6 גרם 17.3 גרם
שומן רווי 4.6 גרם 9.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 206.9 מ״ג 413.8 מ״ג
ברזל 4.7 מ״ג 9.3 מ״ג
אשלגן 1423.3 מ״ג 2846.7 מ״ג
אבץ 2.6 מ״ג 5.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Yehudit Gilead

    פסטה, גם לסלט, לא שוטפים. הרוטב ייספג רק כשהפסטה חמה. רוב סלטי הפסטה חסרי טעם בדיוק מהסיבה הזו. כי לא משנה מה מוסיפים בתוספות, אם הרוטב לא נספג הטעם חלול ומשעמם. מספיגים כשחם, מקררים, ואז מצרפים תוספות. רוטב קר לפסטה חמה. למשל לבשל על אש ממש נמוכה שמן זית עם קליפות לימון, עלי מרווה, פלפל צ’ילי טרי ושומים. לבשל על סף רתיחה כמה דקות עד שהשום מתרכך. לסנן ולקרר. להוסיף לפסטה החמה שייספג.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody