סלט קינואה עם בטטה, תפוחי עץ ועלים ירוקים

שומרים על המשקל ורוצים לאכול בריא? מכינים סלט קינואה עם בטטה לארוחת צהריים מאוזנת. תוספת של תפוחי עץ משדרגת את הסלט במתיקות עדינה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות, בערך 1 ס”מ על 1 ס”מ.
  3. מתיזים את תרסיס השמן על הבטטות, מתבלים, מערבבים, מעבירים אל התבנית ואופים בין 15 ל-20 דקות, או עד שהיא מתרככת.
  4. חותכים את התפוח לקוביות קטנות.
  5. שוטפים את הקינואה במים זורמים, מעבירים לסיר, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-20 דקות נוספות, או עד שכל המים נספגים. מצננים.
  6. מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את הטעמים.
  7. מרכיבים את הסלט: מניחים את הקינואה בקערת ערבוב, מוסיפים את הבטטה, התפוחים והעלים הירוקים, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים.

הערות

  • כדי להפוך את המנה לטבעונית, מחליפים את הדבש בסילאן

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 201.4 קק״ל 604.2 קק״ל
פחמימות 30.5 גרם 91.5 גרם
שומן 7.6 גרם 22.8 גרם
נתרן 1705.3 מ״ג 5116.0 מ״ג
חלבון 5.4 גרם 16.2 גרם
סיבים תזונתיים 5.7 גרם 17.0 גרם
שומן רווי 2.2 גרם 6.6 גרם
כולסטרול 1.4 מ״ג 4.1 מ״ג
סידן 36.1 מ״ג 108.2 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 8.7 מ״ג
אשלגן 295.9 מ״ג 887.6 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 6.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody