סלט שהוא חגיגת ראש השנה – סלט גזר, סלק, רימון ותפוח

סלט צבעוני, פריך ורענן - מושלם לשולחן ארוחת החג! סלט גזר, סלק, תפוחים וגרעיני רימון, ברוטב מתקתק וקליל של שמן זית, דבש, חומץ בלסמי ולימון
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

סלט

רוטב

קישוט

  • 1 חופן נענע
    או כוסברה קצוצה

אופן הכנה

  1. קולפים את הגזרים, הסלקים והתפוחים וחותכים לג’וליאנים (מקלות דקים וארוכים). מעבירים לקערת ההגשה.
  2. מוסיפים את גרעיני הרימון.
  3. משקשקים בצנצנת סגורה את כל חומרי הרוטב עד לאיחוד, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  4. מוזגים את הרוטב על הירקות והפירות שבקערה, מערבבים היטב ומגישים.

    מוזגים את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים
    סלט מושלם לראש השנה - סלק, תפוח, פשוט מוזגים את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים

הערות

  • אפשר ואפילו כדאי להוסיף לסלט 1 קולורבי קטן קלוף וחתוך לג'וליאנים
  • אפשר להוסיף לסלט אגוזי פקאן מסוכרים או אגוזי מלך
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 312.6 קק״ל 1250.2 קק״ל
פחמימות 47.9 גרם 191.4 גרם
שומן 10.9 גרם 43.5 גרם
נתרן 493.3 מ״ג 1973.3 מ״ג
חלבון 3.0 גרם 12.0 גרם
סיבים תזונתיים 8.9 גרם 35.5 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 78.7 מ״ג 314.8 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
אשלגן 732.4 מ״ג 2929.7 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 1.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    שושי שרלין

    האם אפשר להכין יום מראש?

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ להכין סלט יום לפני ההגשה. הירקות נראים “עייפים” ומאבדים מפריכותם. שנה טובה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody