סלמון כבוש על לאבנה עם גרגירי חומוס וצנוברים

השף שגב משה מלמד איך מכינים סלמון כבוש ביתי, זריז ופשוט להכנה. מגישים אותו על לאבנה עם גרגירי חומוס וצנוברים ונהנים מכל ביס
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

סלמון כבוש

אופן הכנה

  1. חותכים את הסלמון לפרוסות. קוצצים את הבצל הלבן. חותכים את הבצל הירוק והשמיר גס, את הבצל הסגול לרצועות דקות, את חצאי הלימון לפרוסות דקיקות. קוצצים דק את הצ’ילי.
  2. מתיזים על מחבת את תרסיס השמן וקולים את הצנוברים והשומשום עד להזהבה.
  3. מערבבים בקערה את המלח, הבצל, עלה הדפנה, הפלפל האנגלי והשמיר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים בקערה נוספת את שמן הזית, שני סוגי הבצלים, לימון, שמיר וצ’ילי.
  4. מוסיפים את הדגים לקערת המלח ומכסים אותם לגמרי בתערובת. משאירים ל-3 שעות, מוציאים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה השנייה. משאירים ל-30 דקות לפחות.
  5. מרכיבים את המנה: משטחים גבינת לאבנה על צלחת גדולה. במרכזה מניחים את הדגים הכבושים. מפזרים את גרגירי החומוס, הצנוברים, השומשום והזעתר ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 632.0 קק״ל 2527.8 קק״ל
פחמימות 19.3 גרם 77.4 גרם
שומן 53.5 גרם 214.0 גרם
נתרן 23755.0 מ״ג 95019.8 מ״ג
חלבון 33.2 גרם 132.8 גרם
סיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.0 גרם
שומן רווי 5.9 גרם 23.6 גרם
כולסטרול 59.0 מ״ג 236.0 מ״ג
סידן 143.3 מ״ג 573.3 מ״ג
ברזל 4.9 מ״ג 19.4 מ״ג
אשלגן 928.9 מ״ג 3715.5 מ״ג
אבץ 3.3 מ״ג 13.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody