
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעה ו-15 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים31
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף שמן קנולה
-
2 כפיות זרעי כמון
-
1 כוס מים פושרים
מילוי
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 בצלי שאלוט קטנים
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
2 כפיות זרעי כוסברה
-
2 כפיות זרעי שומר
-
2 כפיות זרעי כמון
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3/4 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
1/2 צרור כוסברה
מטבל קוקוס
-
2 בצלי שאלוט קטנים
-
2 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 כפית זרעי כמון
-
1 כפית זרעי שומר
-
1 כפית זרעי כוסברה
-
1
קופסת שימורים או 400 מ"ל חלב קוקוס
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1/2 כפית כורכום
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הכמון והשמן בקערה. מערבבים קלות ומוסיפים את המים. לשים את הבצק היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.
- מכינים את המילוי: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-30 דקות או עד שהם רכים מאוד.
- מרסקים את תפוחי האדמה האפויים במזלג עד לקבלת פירה.
- קוצצים דק את הפלפל החריף, הג’ינג’ר ובצל השאלוט.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן קנולה. מטגנים את הפלפל, הג’ינג’ר והשאלוט 2 דקות.
- כותשים במכתש ועלי את התבלינים ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים לפירה את התבלינים, המצרכים המטוגנים ויתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
- מכינים את הסמוסה: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג.
- מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה דק בצורה אובאלית באורך של כ-20 ס”מ ורוחב של כ-12 ס”מ וחוצים לרוחב כך שיתקבלו 2 חצאים שווים.
- מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים בכף היד לצורת קונוס, ממלאים מהמילוי, סוגרים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד לקבלת גוון זהוב (לחילופין ניתן לטגן בשמן עמוק).
- מכינים את המטבל: קוצצים דק את בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר והפלפל האדום החריף.
- כותשים במכתש ועלי את כל התבלינים.
- מטגנים ב-2 כפות שמן קנולה את בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר הפלפל האדום החריף והתבלינים הכתושים.
- מוסיפים את חלב הקוקוס, רסק העגבניות והכורכום ומבשלים חמש דקות.
- מוסיפים מעט כוסברה ונענע קצוצים ומגישים לצד הסמוסה.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
159.3
קק״ל
3186.2
קק״ל
פחמימות
22.9
גרם
457.3
גרם
שומן
5.7
גרם
114.3
גרם
נתרן
249.7
מ״ג
4994.5
מ״ג
חלבון
3.7
גרם
73.3
גרם
סיבים תזונתיים
2.1
גרם
41.5
גרם
שומן רווי
4.3
גרם
86.7
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
21.7
מ״ג
433.5
מ״ג
ברזל
1.3
מ״ג
26.6
מ״ג
אשלגן
190.7
מ״ג
3814.4
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
9.5
מ״ג
תגובות (0)