רקע דוד משה

סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה עם מטבל קוקוס חריף

כל מי שביקר בהודו מתגעגע לאוכל הרחוב הכי טעים בעולם - סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה עם מעטפת בצק פריכה. אהרוני משדך לזה מטבל קוקוס חריף לביס מושלם
כל מי שביקר בהודו מתגעגע לאוכל הרחוב הכי טעים בעולם - סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה עם מעטפת בצק פריכה. אהרוני משדך לזה מטבל קוקוס חריף לביס מושלם
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 1]
  • מרכיבים
    31
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    192
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 191.5 קק״ל 3829.5 קק״ל
    פחמימות 30.4 גרם 607.0 גרם
    שומן 5.9 גרם 118.4 גרם
    נתרן 249.7 מ״ג 4993.1 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 91.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.6 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 85.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.9 מ״ג 337.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 24.5 מ״ג
    אשלגן 176.7 מ״ג 3534.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    31
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    192
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 191.5 קק״ל 3829.5 קק״ל
    פחמימות 30.4 גרם 607.0 גרם
    שומן 5.9 גרם 118.4 גרם
    נתרן 249.7 מ״ג 4993.1 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 91.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.6 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 85.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.9 מ״ג 337.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 24.5 מ״ג
    אשלגן 176.7 מ״ג 3534.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מטבל קוקוס

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הכמון והשמן בקערה. מערבבים קלות ומוסיפים את המים. לשים את הבצק היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.  מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.
  2. מכינים את המילוי: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-30 דקות או עד שהם רכים מאוד.
  3. מרסקים את תפוחי האדמה האפויים במזלג עד לקבלת פירה.
  4. קוצצים דק את הפלפל החריף, הג’ינג’ר ובצל השאלוט.
  5. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן קנולה. מטגנים את הפלפל, הג’ינג’ר והשאלוט 2 דקות.
  6. כותשים במכתש ועלי את התבלינים ומוסיפים למחבת.
  7. מוסיפים לפירה את התבלינים, המצרכים המטוגנים ויתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
  8. מכינים את הסמוסה: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג.
  9. מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה דק בצורה אובאלית באורך של כ-20 ס”מ ורוחב של כ-12 ס”מ וחוצים לרוחב כך שיתקבלו 2 חצאים שווים.
  10. מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים בכף היד לצורת קונוס, ממלאים מהמילוי, סוגרים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
  11. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד לקבלת גוון זהוב (לחילופין ניתן לטגן בשמן עמוק).
  12. מכינים את המטבל: קוצצים דק את בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר והפלפל האדום החריף.
  13. כותשים במכתש ועלי את כל התבלינים.
  14. מטגנים ב-2 כפות שמן קנולה את בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר הפלפל האדום החריף והתבלינים הכתושים.
  15. מוסיפים את חלב הקוקוס, רסק העגבניות והכורכום ומבשלים חמש דקות.
  16. מוסיפים מעט כוסברה ונענע קצוצים ומגישים לצד הסמוסה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה עם מטבל קוקוס חריף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות