סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה עם מטבל קוקוס חריף

כל מי שביקר בהודו מתגעגע לאוכל הרחוב הכי טעים בעולם - סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה עם מעטפת בצק פריכה. אהרוני משדך לזה מטבל קוקוס חריף לביס מושלם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    31

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הכמון והשמן בקערה. מערבבים קלות ומוסיפים את המים. לשים את הבצק היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.  מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.
  2. מכינים את המילוי: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-30 דקות או עד שהם רכים מאוד.
  3. מרסקים את תפוחי האדמה האפויים במזלג עד לקבלת פירה.
  4. קוצצים דק את הפלפל החריף, הג’ינג’ר ובצל השאלוט.
  5. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן קנולה. מטגנים את הפלפל, הג’ינג’ר והשאלוט 2 דקות.
  6. כותשים במכתש ועלי את התבלינים ומוסיפים למחבת.
  7. מוסיפים לפירה את התבלינים, המצרכים המטוגנים ויתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
  8. מכינים את הסמוסה: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג.
  9. מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה דק בצורה אובאלית באורך של כ-20 ס”מ ורוחב של כ-12 ס”מ וחוצים לרוחב כך שיתקבלו 2 חצאים שווים.
  10. מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים בכף היד לצורת קונוס, ממלאים מהמילוי, סוגרים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
  11. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד לקבלת גוון זהוב (לחילופין ניתן לטגן בשמן עמוק).
  12. מכינים את המטבל: קוצצים דק את בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר והפלפל האדום החריף.
  13. כותשים במכתש ועלי את כל התבלינים.
  14. מטגנים ב-2 כפות שמן קנולה את בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר הפלפל האדום החריף והתבלינים הכתושים.
  15. מוסיפים את חלב הקוקוס, רסק העגבניות והכורכום ומבשלים חמש דקות.
  16. מוסיפים מעט כוסברה ונענע קצוצים ומגישים לצד הסמוסה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 159.3 קק״ל 3186.2 קק״ל
פחמימות 22.9 גרם 457.3 גרם
שומן 5.7 גרם 114.3 גרם
נתרן 249.7 מ״ג 4994.5 מ״ג
חלבון 3.7 גרם 73.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 41.5 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 86.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 21.7 מ״ג 433.5 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 26.6 מ״ג
אשלגן 190.7 מ״ג 3814.4 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 9.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody