
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים20
נשארו לי חצילים מטוגנים מסלט חצילים וקצת בשר, והחלטתי למלא אותם ולקשור אותם בסרט יפה של בצל ירוק ואז לשדך אותם לרוטב עגבניות לוהט. יצא משהו חדש ונפלא.
מצרכים
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
מילוי
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1 בצל בינוני
-
1 כף גרידת לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית קינמון טחון
רוטב
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 מקל קינמון בינוני
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
1 כוס מים
-
1 כפית מלח דק
קישוט
-
1 צרור בצל ירוק
אופן הכנה
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ וממליחים כדי שיגירו נוזלים. מייבשים היטב עם מגבות נייר.
- חולטים את הבצל הירוק לדקה במים רותחים. מוציאים ומצננים.
- קולפים וקוצצים את הבצל והשום.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את החצילים משני הצדדים להשחמה מלאה.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
- מערבבים היטב את רכיבי המילוי.
- קורצים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים כמו המבורגר דק לגודל של פרוסות החציל. מניחים קציצה בין כל שני חצילים ומהדקים היטב. לוקחים עלה של בצל ירוק וקושרים כל כריך כמו חבילת מתנה.
- מכינים את הרוטב: מטגנים במעט שמן את הבצל עד להשחמה ומוסיפים את השום והצ’ילי לעוד דקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, המים ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את המלח.
- מכניסים בעדינות את הכריכונים הקטנים לתוך הרוטב, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-20 דקות. מגישים חם לצד אורז לבן.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
424.4
קק״ל
1697.8
קק״ל
פחמימות
27.4
גרם
109.4
גרם
שומן
22.7
גרם
90.9
גרם
נתרן
2056.1
מ״ג
8224.3
מ״ג
חלבון
36.0
גרם
144.1
גרם
סיבים תזונתיים
8.5
גרם
34.0
גרם
שומן רווי
6.8
גרם
27.0
גרם
כולסטרול
113.8
מ״ג
455.0
מ״ג
סידן
121.8
מ״ג
487.3
מ״ג
ברזל
6.4
מ״ג
25.6
מ״ג
אשלגן
1351.0
מ״ג
5404.0
מ״ג
אבץ
8.8
מ״ג
35.2
מ״ג
תגובות (0)