ספגטי ברוטב פסטו עם קוביות סלמון צרובות בקראסט ירוק

איך הופכים פסטה לארוחת צהריים בריאה ומאוזנת? בת חן דיאמנט פיצחה את הנוסחה - ספגטי ברוטב פסטו עם קוביות סלמון צרובות בקראסט ירוק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

פסטו שקדים ובזיליקום

קראסט ירוק

פסטה

צריבת הדג

אופן הכנה

  1. מכינים פסטו שקדים ובזיליקום: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, דואגים שהעלים יהיו טריים וירוקים (אם יש שחור על העלה לא משתמשים). מהגבעולים נפטרים.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה חד שמים את השקדים וטוחנים כדקה.
  3. מוסיפים את עלי הבזיליקום וגבינת הפרמזן וטוחנים מעט, מוסיפים שמן זית בהדרגה תוך כדי שהמעבד מזון עובד. הפסטו נשמר בצנצנת אטומה עד שבוע במקרר (ניתן להכין לפני).
  4. מכינים קראסט ירוק: במעבד מזון שמים את כל החומרים וטוחנים כחצי דקה.
  5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן. שומרים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה. מסננים, מערבבים עם 1-2 כפות שמן זית למניעת הידבקות ושומרים בצד.
  6. צורבים את הדג: חותכים את הדג לקוביות בגודל 3 ס”מ ומתבלים במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית.
  7. מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדג מכל צדדיו עד להשחמה כ-4 דקות, מעבירים לצלוחית עם נייר סופג.
  8. מצפים את הדג הצרוב: מכינים צלחת קטנה עם הקראסט הירוק ומצפים את הדג כשהוא חם בקראסט מכל צדדיו.
  9. מכינים את הפסטה: במחבת רחבה שמים 3 כפות גדושות של פסטו ו-3 כפות ממי בישול הפסטה, מערבבים ומבשלים עם אש קטנה עד שנוצר לנו רוטב (זה קורה מהר מאוד).
  10. מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד אשר הרוטב עוטף את כל הפסטה, מוסיפים את הקראסט הירוק שנותר לנו ואת קוביות הסלמון ומערבבים בעדינות. מגישים חם ונהנים!

המתכון הופק עבור חברת מזרח מערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט

הערות

  • אפשר לרכוש את גבינת הפרמזן מגוררת מראש. אחרת, מגררים בפומפייה דקה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1581.1 קק״ל 3162.1 קק״ל
פחמימות 108.1 גרם 216.2 גרם
שומן 91.2 גרם 182.5 גרם
נתרן 1239.1 מ״ג 2478.2 מ״ג
חלבון 78.5 גרם 157.0 גרם
סיבים תזונתיים 10.7 גרם 21.5 גרם
שומן רווי 15.6 גרם 31.1 גרם
כולסטרול 106.8 מ״ג 213.6 מ״ג
סידן 743.7 מ״ג 1487.3 מ״ג
ברזל 11.1 מ״ג 22.2 מ״ג
אשלגן 1855.2 מ״ג 3710.4 מ״ג
אבץ 6.3 מ״ג 12.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    Nora Goldberg

    תודה על התגובה המהירה. הבעיה מתעוררת כאשר משנים את כמות המנות והכל מוכפל בהתאם. רציתי להכין לחמישה אנשים ויצא המון. אם הכוונה היא לשמור חלק הכל ברור

      Avatar
      Foody Foody

      היי, סליחה על אי הבהירות. את הפסטו הנותר אפשר לשמור בכלי אטום במקרר תקופה ממושכת ולהשתמש במגוון מתכונים כריכים וכדומה. שיהיה שבוע טוב(:

    Avatar
    Nora Goldberg

    מה הכוונה כאן לצרור בזיליקום? זה נראה כמו כמות עצומה למנה. נא הבהרה. תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי, להכנת הפסטו עצמו יש צורך ב-2 צרורות שלמים של עלי בזילירום שטוחנים במעבד המזון יחד עם שאר רכיבי הפסטו. לפסטה עצמה משתמשים רק ב-3 כפות מרוטב הפסטו. את רוטב הפסטו הנותר אפשר לאחסן בצנצנת אטומה במקרר ולהשתמש לרטבי דג, פסטה, כריכים וכל מה שאוהבים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody