ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ואפונה

שי-לי ליפא מארגנת לכם ארוחת צהריים מושלמת - ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ואפונה שילדים ממש אוהבים (וגם מבוגרים)
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

רוטב

  • 2 קופסאות שימורים או 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס או 240 מ"ל מים
  • 1 כפית גדושה סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 שקית או 400 גרם אפונה ירוקה עדינה קפואה

כדורי בשר

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל שאלוט קטן
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה L
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3/4 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

טיגון

  • שמן זית

פסטה

  • 1 חבילה או 500 גרם פסטה ספגטי

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר רחב עגבניות מרוסקות ומים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך מוסיפים סוכר.
  2. מכינים את הקציצות ומבשלים: קוצצים דק את בצל השאלוט. מערבבים בקערה את חומרי הקציצות. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  3. יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס"מ למחבת. מחממים על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  4. מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
  5. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהקציצות מוכנות.
  6. מוסיפים את האפונה העדינה ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מוכנה.
  7. מכינים את הספגטי ומגישים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה, לפי הוראות היצרן. מסננים היטב. מגישים עם הרוטב והקציצות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)