
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
רוטב
-
2קופסאות שימורים או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
1 כפית גדושה סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2שקית או 400 גרם אפונה ירוקה עדינה קפואה
כדורי בשר
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל שאלוט קטן
-
1/3 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה L
-
1 כף גרידת לימון
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
פסטה
-
1חבילה או 500 גרם פסטה ספגטי
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר רחב עגבניות מרוסקות ומים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך מוסיפים סוכר.
- מכינים את הקציצות ומבשלים: קוצצים דק את בצל השאלוט. מערבבים בקערה את חומרי הקציצות. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ למחבת. מחממים על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהקציצות מוכנות.
- מוסיפים את האפונה העדינה ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מוכנה.
- מכינים את הספגטי ומגישים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה, לפי הוראות היצרן. מסננים היטב. מגישים עם הרוטב והקציצות.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
2772.2
קק״ל
2772.2
קק״ל
פחמימות
317.5
גרם
317.5
גרם
שומן
86.9
גרם
86.9
גרם
נתרן
7430.3
מ״ג
7430.3
מ״ג
חלבון
190.6
גרם
190.6
גרם
סיבים תזונתיים
40.3
גרם
40.3
גרם
שומן רווי
29.4
גרם
29.4
גרם
כולסטרול
708.2
מ״ג
708.2
מ״ג
סידן
689.4
מ״ג
689.4
מ״ג
ברזל
36.0
מ״ג
36.0
מ״ג
אשלגן
6324.8
מ״ג
6324.8
מ״ג
אבץ
37.6
מ״ג
37.6
מ״ג
תגובות (0)