ספינג׳ בסירופ הדרים

אבי לוי וסימה ביטון מלמדים כיצד להכין בקלות ספינג׳ בסירופ הדרים: מטגנים כדורי בצק שמרים קטנים וטובלים בסירופ מתוק של פירות הדר. מושלם לחנוכה ולכל השנה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק

טיגון

סירופ הדרים

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים ורק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. לשים במהירות גבוהה כ-10 דקות.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי.
  5. כשהבצק הכפיל את הנפחו, תופחים בו כמה פעמים על מנת להוציא את האוויר שבתוכו.
  6. מכסים שוב את הקערה ומתפיחים כשעה וחצי נוספות או עד להכפלת הנפח.
  7. בינתיים מכינים את הסירופ הדרים: מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, מנמיכים את הלהבה ומבשלים רבע שעה נוספת עד לקבלת סירופ סמיך. מסירים מהאש ומצננים.
  8. מטגנים: בסיר עמוק מחממים את השמן. מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים כדורי בצק לתוך השמן החם (נעזרים במספריים על מנת לגזור את הבצק).
  9. מטגנים עד להזהבה ומעבירים למסננת.
  10. מעבירים את כדורי הבצק המטוגנים לטבילה קצרה בסירופ, מוציאים.
  11. מצפים את הספינג׳ בקוקוס טחון וסוכר.
  12. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.
  13. מגישים את הספינג׳ עם קצפת, ריבת תותים ועלי נענע.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 62.2 קק״ל 1864.6 קק״ל
פחמימות 12.6 גרם 378.6 גרם
שומן 0.8 גרם 25.2 גרם
נתרן 1.9 מ״ג 58.2 מ״ג
חלבון 0.2 גרם 5.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 11.3 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 21.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 4.3 מ״ג 129.1 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 4.2 מ״ג
אשלגן 19.0 מ״ג 568.7 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 1.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody