ספנקופיטה – מאפה בצק עלים במילוי תרד וגבינות

בכל טברנה ביוון מגישים ספנקופיטה, מאפה בצק עלים פריך ושחום במילוי תרד וגבינות. המאפה החגיגי מתאים לאירוח חלבי בשבועות או כמנת פתיחה פריכה בארוחה משפחתית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

שימון תבנית

ציפוי

אופן הכנה

  1. מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. מפשירים את התרד הקפוא.
  2. קולפים וקוצצים דק את הבצל.
  3. קוצצים דק את הבצל הירוק, השמיר והתרד.
  4.  במחבת רחבה או סיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  5. מוסיפים את הבצל הירוק, התרד והשמיר ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת את הגבינות והביצים ומערבבים היטב.
  6. משמנים תבנית מלבנית במעט שמן זית.
  7. מרדדים מעט את בצק העלים ומחלקים ל-3 מלבנים שווים בגודל התבנית.
  8. מניחים בתבנית מלבן אחד של בצק, מעליו שמים מחצית מתערובת המילוי. שמים מעל מלבן בצק נוסף, ואת יתרת תערובת המילוי. מסיימים בשכבת בצק.
  9. מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את שכבת הבצק העליונה בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  10. אופים את הפשטידה בתנור החם במשך שעה.

מתכון: אתי אשקלוני
צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2212.9 קק״ל 2212.9 קק״ל
פחמימות 67.0 גרם 67.0 גרם
שומן 174.0 גרם 174.0 גרם
נתרן 8005.1 מ״ג 8005.1 מ״ג
חלבון 147.6 גרם 147.6 גרם
סיבים תזונתיים 25.5 גרם 25.5 גרם
שומן רווי 53.1 גרם 53.1 גרם
כולסטרול 1220.2 מ״ג 1220.2 מ״ג
סידן 3623.5 מ״ג 3623.5 מ״ג
ברזל 39.1 מ״ג 39.1 מ״ג
אשלגן 5754.3 מ״ג 5754.3 מ״ג
אבץ 20.9 מ״ג 20.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody